Pride House Platser & Salar

 

Vad roligt att ni vill anmäla programpunkt till West Pride 2020! Genom att vara med på festivalen får ni en plattform att nå ut med er kunskap och kreativitet. Vi välkomnar allt från seminarier till workshops och kultur, musik och dans. 

 Datum att hålla reda på:

Festivalen äger rum 3–7 juni 2020.

Pride House har öppet 3–6 juni.

Pride Park är öppen 4–7 juni.

Pride Parade äger rum söndag, 7 juni. Detta innebär att Pride House (fd Regnbågskvarteret) är aktivt 3-6 juni (onsdag till lördag) och är stängt söndag 7 juni. Tänk på att lördag 6 juni är en röd dag och vi har därför begränsat antal lokaler i Pride House.

 

West Pride vill som alltid se en bredd och intersektionalitet i programpunkterna. Under fredagen den 5e juni har vi även temadag i Pride House, med temat Sverige + HBTQ = sant ?

Det finns många olika tankar och idéer om vad det innebär att vara svensk idag. I Sverige går åsikter isär huruvida att vara svensk är något att vara stolt över samt om normer och traditioner är något att bevara och förstärka, eller utmana och förändra. Under 2020 infaller den svenska nationaldagen under Prideveckan. Den 6 juni hissar därför West Pride den svenska flaggan tillsammans med regnbågsflaggan, som två symboler för mångfald, öppenhet och jämlikhet. Ett försök till att ena och engagera människor till att stå för allas lika värde. Ett Sverige som aldrig accepterar att mänskliga rättigheter inskränks. Ett Sverige som är till för alla. När mångfald ifrågasätts och trans-, bi- och homofobi normaliseras behöver vi tillsammans stå upp för vad vi vill att Sverige ska representera. Vårt land och alla dess symboler definieras av dig lika mycket som av alla andra. Så bär svenska flaggan och regnbågsflaggan med stolthet, för allt det Sverige är och kan vara.

 

Har du en programpunkt kopplat till temat? Skriv gärna med det i anmälan och att den kan schemaläggas under fredagen den 5e juni.

 

För er som önskar lokal kan vi kostnadsfritt erbjuda plats i vårt Pride House, som består av lokalerna Statsbiblioteket, Världskulturmuseet, Högskola för scen och musik, Riksarkivet, Göta Bio samt Göteborgs Konstmuseum. Antalet salar/rum här är dock begränsat, och om det kommer in fler programpunktsanmälningar än vad som får plats kommer vi prioritera programpunkter som uppfyller våra önskemål nedan. Vi tror att detta kommer att gynna både våra besökare och er arrangörer.

 

Din programpunkt…
…måste ha en koppling till HBTQ.
…bör ha en koppling till konst och/eller kultur eller på annat sätt passa in i West Prides festival.
…får inte ha genomförts i exakt samma form under West Pride/EuroPride Göteborg 2018 eller West Pride 2019.

 

Antal programpunkter
Vi vill helst inte att någon arrangör anmäler fler än 5 programpunkter. Kvalitet framför kvantitet. Fundera gärna på om ni kan samarbeta med någon annan arrangör som ni tror planerar en programpunkt kring samma ämne.

 

Språk
Fundera gärna på om programpunkten kan genomföras på annat språk än svenska för att öka tillgängligheten. Om er programpunkt hålls på ett annat språk än svenska vill vi även att ni fyller i rubrik och beskrivning på det språket.

 

Sista dag att anmäla programpunkt är 28 februari.

 

Info till dig som önskar lokal för din programpunkt

 

• Programpunkten bör vara 45 minuter för att passa in i vår schemaläggning. Detta för att besökarna ska hinna gå mellan olika programpunkter. Om mer tid behövs, bör programpunkten vara 90 minuter, det vill säga 2 x 45 min.

 

• Det är viktigt att du fyller i noggrant kring önskemål kring teknik då detta är en avgörande faktor för vilken lokal programpunkten schemaläggs i.

 

• Alla programpunkter som West Pride ordnar lokal till måste vara kostnadsfria för besökare.

 

• Musikakter: Då vi har många musiker som vill spela under festivalen kan vi inte garantera alla en plats på Pride Park Scen. Inför West Pride 2020 samarbetar vi med producenten Anders Olsson, vid frågor gällande musikakter kontakta Anders Olsson på e-mail, anders.olsson@a-one.se.

 

Info till dig som har egen lokal för din programpunkt

 

• Programpunkter som inte ingår i Pride House kommer självklart att finnas med i programmet, men under egen rubrik (”West Pride på stan” eller liknande).
• Vi vill att West Prides programpunkter ska vara tillgängliga för alla. Lokaler ”på stan” som inte är det kommer att anges tydligt i programbladet.
• West Pride ska i största möjliga mån vara gratis för besökarna, om en inte kan åstadkomma det i sin lokal måste dock 50% rabatt utgå till alla besökare med festivalarmband.

 

Frågor? Kontakta gärna programkoordinator Sara Dehi på sara@westpride.seWest Pride hyr ut flaggor för 500 kronor styck. För förlorad eller skadad flagga debiteras den hyrande parten 1000 kronor. Storleken på flaggorna är 180 (bredd) x 294 (längd) cm. Flaggbokningen stänger den 8 maj. Du hämtar flaggan/orna på Göteborg & Co på Mässans gata 8, Göteborg, våning 7. Datum för utlämning av flaggor är 18 och 19 maj.

 

Sista datum för att lämna tillbaka flaggan är 12 juni.

 

Bordsflaggor

 

Om du vill köpa bordsflaggor för 50 kr styck, kontaktar du Titti via mejl titti@westpride.se

 

Flaggstång

 

På West Prides anmälningsformulär kan du endast boka flagga. Vid bokning och frågor avseende flaggstänger vänder du dig till Karin Olofsson, i första hand på e-mail karin.olofsson@goteborg.com eller på telefon 031-3684266.

 

Skriv gärna om du har bokat flaggstänger innan och hur de i så fall var placerade.

 

Foto: Hilda Henriksson