Programanmälan till West Pride 2019

OBS! Programanmälan har stängt för i år. 

Vad roligt att ni vill anmäla en programpunkt till West Pride 2019! För att festivalprogrammet ska bli så bra som möjligt, vill vi att ni läser igenom följande information noggrant.

Information om årets festival!

• Festivalen äger rum 12-16e juni 2019.

• Pride paraden äger rum under lördagen den 15e juni vilket innebär att Pride House (fd Regnbågskvarteret) är aktivt onsdag 12e- fredag 14e juni samt söndagen den 16e juni.

• West Pride vill som alltid se en bredd och intersektionalitet i programpunkterna. Under årets festival vill vi också belysa att det 2019 är 50 år sedan Stonewall riots ägde rum och ser gärna programpunkter som rör utvecklingen för hbtq-rättigheter och Pride-rörelsen nationellt och internationellt. Vi vill även se fokus på aktivism och gräsrotsrörelse och tillsammans hylla alla de aktivister som fört utvecklingen framåt och kämpat för våra rättigheter!

•  Temadag i Pride House sön 16e juni: Vi önskar samla programpunkter på tema Stonewall Riots denna dag, ange i er anmälan om ni önskar vara med under temadagen.

• För er som önskar lokal kan vi kostnadsfritt erbjuda plats i vårt Pride House, beläget i lokaler runt Götaplatsen. Antalet lokaler här är dock begränsat, och om det kommer in fler programpunktsanmälningar än vad som får plats kommer vi prioritera programpunkter som uppfyller våra önskemål nedan. Vi tror att detta kommer att gynna både våra besökare och er arrangörer.

Din programpunkt...
...måste ha en koppling till HBTQ.
...bör ha en koppling till konst och/eller kultur eller på annat sätt passa in i West Prides festival.
...får inte ha genomförts i exakt samma form under West Pride 2017 eller West Pride/EuroPride Göteborg 2018.

Antal programpunkter
Vi vill helst inte att någon arrangör anmäler fler än 5 programpunkter. Kvalitet framför kvantitet. Fundera gärna på om ni kan samarbeta med någon annan arrangör som ni tror planerar en programpunkt kring samma ämne.

Språk
Fundera gärna på om programpunkten kan genomföras på annat språk än svenska för att öka tillgängligheten. Om er programpunkt hålls på ett annat språk än svenska vill vi även att ni fyller i rubrik och beskrivning på det språket. 

Sista dag att anmäla programpunkt är 28 februari!

 

Frågor? Kontakta gärna verksamhetskoordinator Sara Dehi på sara@westpride.se

Stolta hälsningar
West Prides kansli

For English information on how to register for the festival programme, please contact Sara Dehi: sara@westpride.se

Info till dig som önskar lokal för din programpunkt

• Programpunkten bör vara 45 minuter för att passa in i vår schemaläggning. Detta för att besökarna ska hinna gå mellan olika programpunkter. Om mer tid behövs, bör programpunkten vara 90 minuter, det vill säga 2 x 45 min.

• Det är viktigt att du fyller i noggrant kring önskemål kring teknik då detta är en avgörande faktor för vilken lokal programpunkten schemaläggs i.

• Alla programpunkter som West Pride ordnar lokal till måste vara kostnadsfria för besökare.

• Musikakter: Då vi har många musiker som vill spela på festivalen kan vi inte garantera alla en plats i programmet.

Info till dig som har egen lokal för din programpunkt

• Programpunkter som inte ingår i Regnbågskvarteret kommer självklart att finnas med i programmet, men under egen rubrik ("West Pride på stan" eller liknande).

• Vi vill att West Prides programpunkter ska vara tillgängliga för alla. Lokaler "på stan" som inte är det kommer att anges tydligt i programbladet.

• West Pride ska i största möjliga mån vara gratis för besökarna, om en inte kan åstadkomma det i sin lokal måste dock 50% rabatt utgå till alla besökare med festivalarmband.