Internationella Vetenskapsfestivalen West Pride

Från restaurang Friska Luft till Fika 3000. Avgår från Kungsportsavenyn 18

Tidpunkt:

ons 12 juni 13:00

Plats:

På stan/City events


Från restaurang Friska Luft till Fika 3000

Följ med på en klubbrunda genom ett halvt sekel. Från sextiotalets gayklubbar till våra dagars queerklubbar.

Arne Nilsson och Lasse Långström guidar oss genom ett föränderligt klubbliv och en föränderlig stad. Se och lyssna till ett annat Göteborg tillsammans med ett par av stadens mest kunniga på området. Stadsvandringen tar sin början där Arne hängde som ung och gay i Göteborgs innerstad och sedan följer vi med Lasse som tar oss med till några av de queerklubbar som finns idag. Vandringen ger oss en bild av hur och för vem klubbarna arrangerats och var de har haft sina fästen över tid. Med personliga berättelser och minnen ger Arne och Lasse oss en bild av för omvärlden inte sällan dolda mötesplatser för HBTQI personer.

Vilka slags queera klubbar fick och tog plats i folkhemmets stad? Klubbar av och för vilka? Hur ser det ut i dagens Göteborg med dess växande klyftor, segregering och gentrifiering? Hur skapas queer kultur i en eventifierad stad där mötesplatserna alltmer omöjliggörs? Följ med oss i ett vandrande samtal om de queera klubbarna i Göteborg. Vi får besöka historiska ställen och platser som Floras Kulle, Club Pedro, Touch och Underjorden.

Arne Nilsson är docent i sociologi och har forskat och skrivit flera böcker, bland annat tillsammans med Margareta Lindholm, om kvinnligt och manligt homoliv i Göteborg och på amerikabåtarna under decennierna kring mitten av 1900-talet.
Lasse Långström är filmregissör och ibland klubbarrangör med bas i Göteborg.

Max antal: 25 st
Anmälan görs på: https://www.eventbrite.com/e/fran-restaurang-friska-luft-till-fika-3000-biljetter-61057274953
Avgår från: Kungsportsavenyn 18 kl. 13.00
Tid: 3 timmar
Språk: Svenska
Ta med: Du bör ta med dig en enkel matsäck och möjligheten att kunna åka kommunalt.
Kontakt: Uppdateringar och mer information hittar du på: www.saqmi.se

Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg arrangerar aktiviteten i samarbete med Collaboratory - Game innovation lab for diversity and inclusion, och SAQMI - The Swedish Archive for Queer Moving Images.


Vetenskapsfestivalens programpunkter går nu att hitta här:

http://vetenskapsfestivalen.se/blogg/vetenskapsfestivalen-pa-west-pride/