PRIDE PARK ERIKSBERGSHALLEN

Festivalens färgsprakande nav

17-18 juni 2022

I Pride Park upplever du det fullspäckade scenprogrammet, besöker våra utställare, och njuter av mat och dryck i restaurangområdet.

West Prides ambition är att skapa en park med möjlighet till skönt häng, god mat och spännande scenshower. Vi vill skapa en trygg mötesplats för HBTQI-personer, samt ytterligare inkludera barnfamiljer, unga HBTQI-personer och äldre. Parken ska vara levande genom planerade aktiviteter som sker på öppna ytor i Pride Park.

 

Var kommer Pride Park vara?

Pride Park kommer vara i Eriksbergshallen. Vi uppmuntrar våra besökare att ta sig till Eriksbergshallen via kollektivtrafik (eller per fot eller cykel!) Du hittar Västtrafiks reseplanerare här! Sök på Eriksbergs färjeläge (färja) eller Eriksbergstarget (buss).

Efter noga övervägande fattade styrelsen beslut om att Pride Park återigen kommer att husera i Eriksbergshallen 2022. Några av orsakerna var situationen och utvecklingen kring pandemin som fortfarande var osäker vid beslutstillfället. Det är lättare att följa eventuella restriktioner i en avgränsad hall jämfört med en öppen park.

Dessutom blir det endast drygt ett halvår mellan festivalerna vilket gör det enklare att arbeta med samma koncept som föregående år. Besöksundersökningen visade också på bättre betyg för Pride Park i Eriksbergshallen jämfört med Bältespännarparken. Efter årets festival kommer vi återigen utvärdera och besluta om var Pride Park ska husera 2023.

 

När är parken öppen?

Restaurang:
Fredag: 14:00-00:00
Lördag: 14:00-00:00

Scenprogram:
Fredag: ca 17:00-23:00
Lördag: ca 17:00-22:00

Öppettider för samtliga utställare i Pride Park 2022:
Fredag: 14:00-21:00
Lördag: 14:00-21:00

 

Vad händer i Pride Park?

I Pride Park presenterar vi ett späckat scenprogram med konferencierer, konserter, teater och drag & burlesque-gala. 

Vi har även utställarområde, ett område för West Pride Ung, West Pride Senior samt restaurang- och barområde.

FINNS DET GARDEROB i Pride Park?

Ja, det finns en garderob i Pride Park där besökare behöver hänga in större jackor på grund av brandrisk. Lättare sommarjackor som exempelvis jeansjackor behöver inte hängas in. Evenemanget är helt gratis att besöka, men tyvärr behöver vi ta en garderobsavgift på 20 kronor.

Fotopolicy Pride Park

West Pride tagit fram en fotopolicy som gäller för alla besökare och volontärer som rör sig i Pride Park. Syftet är att upprätthålla säkerhet och att Pride Park ska vara en trygg plats för alla.

Läs policyn här.

Streaming

West Pride festivalen 2021 streamades live till vår Facebooksida och hemsidan, både från Pride Park och Pride House. Det var en stor succé och många tittare världen över. Vi har förhoppningar att streama delar av festivalen även 2022.

 

VI VILL STÄLLA UT I PARKEN, HUR GÖR VI?

Utställaranmälan för West Pride 2022 har stängt. Önskar ni att delta? Kontakta parken@westpride.se

 

VI HAR AKTIVITETER I VÅR MONTER SOM VI VILL HA I MED I PROGRAMMET, HUR GÖR VI?

Om ni har aktiviteter i er monter som ni vill ha med i vårt digitala program, kan ni maila denna info till program@westpride.se

Läs mer om West Pride 2022!