Inställd West Pride presenterar stolt Drömmen om regnbågen med Anna Bromee & Stefan Carlin

Publicerad tis 30 april 2019

Torsdagen den 13 juni på Stora Teatern spelar Anna Bromee och Stefan Carlin den roliga, musikaliska och berörande föreställningen Drömmen om regnbågen om Judy Garlands liv i samarbete med Vara Konserthus.

Våren 1969 gjorde Judy Garland tre konserter i Sverige och Danmark. De kom att bli hennes livs allra sista.
I nya föreställningen Drömmen om regnbågen berättas med musik, Garland:sk humor, och svärta för första gången på en scen unikt om dagarna i Sverige. Och om natten efter hbtq-ikonen Judy´s begravning i New York tre månader senare, då Stonewall-upproret utbröt och blev startskottet till Pride-rörelsen födelse.

För alltid älskad genom filmer som Easter Parade och A star is born (som Judy blev Oscarsnominerad för) och konsert-turnéer världen över. Med ständig rädsla att inte räcka till som artist, människa, kvinna och mamma. Men Judy hade ett överlevnads-vapen. Humor. Och förmågan att när hon var som längst nere på botten uppriktigt tro på och kämpa för att livet kan vända. En gay-ikon som tidigt stod upp för sina hbtq-fans.

Drömmen om regnbågen tar sitt avstamp i ett oväntat och humoristiskt möte mellan Judy och en svensk journalist ombord på ett flygplan mot Stockholm i mars 1969. Mellan spelscenerna
klingar Garlands klassiska sånger från hennes konserter. Allt landar i en vacker framåtrörelse till vår tid.