Global Pride

Digital pride-festival 27 juni

Den 27 juni går Global Pride av stapeln, en live-streamad 24 timmar lång pride-festival som pågår över alla tidszoner! West Pride medverkar på flera sätt.  

På grund av covid-19 har många pride-festivaler fått ställas in – men det stoppar oss inte för att gemensamt föra kampen tillsammans, även om vi måste vara isär.

Den 27 juni enas Pride-festivaler världen över i Global Pride som är en digital, 24-timmars global Pride-festival! Festivalen bjuder på musikaliska och konstnärliga föreställningar, tal av aktivister, politiker och många fler som är engagerade i kampen för HBTQI-personers rättigheter. 

Ett fantastiskt program 

Festivalen streamas över alla tidszoner och förutom West Prides bidrag medverkar bland annat musikern och skådespelaren Deborah Cox från Kanada, Norges statsminister Erna Solberg, den brasilianska singer/songwritern och dragqueenen Pabllo Vittar samt Sharice Davids, den första öppna HBTQI ursprungsamerikanen som valdes till USA’s kongress från Kansas. Och det är bara några av alla de fantastiska människor som är med och speglar den vackra mångfalden i vårt community under Global Pride!

Så här deltar West Pride 

West Pride medverkar genom en förinspelad live-session med Dotter som kom tvåa i Melodifestivalen med låten ”Bulletproof”. Vårt bidrag finns med i blocket som sänds mellan 16:55-19:10. 

På inbjudan av West Pride avslutningstalar även Sveriges jämställdhetsminister Åsa Lindhagen på Global Pride den 28 juni kl 09:10. Åsa är en av Europas få ministrar som öppet identifierar sig som HBTQI och kämpar hårt för våra frågor. Vi ser fram emot att höra Åsas tal!

Så här kan du titta på global pride 27/6

Mer info om festivalen uppdateras löpande på www.globalpride2020.org och på våra sociala medier!

ÅSA LINDHAGEN AVSLUTNINGSTALAR

På inbjudan av West Pride avslutningstalar även Sveriges jämställdhetsminister Åsa Lindhagen på Global Pride den 28 juni kl 09:10.

Åsa är en av Europas få ministrar som öppet identifierar sig som HBTQI och kämpar hårt för våra frågor. Vi ser fram emot att höra Åsas tal!