PRIDE PARADE

både kamp och fest

13–19 juni 2022

Pride Parade är West Prides största händelse. Det är både en färgsprakande fest och en öppen manifestation för HBTQI-personers rättigheter och för att synliggöra en normbrytande politisk kamp. 

Vilka behöver anmäla sig?

Om du som privatperson vill gå själv eller i grupp behöver du inte anmäla varken dig själv eller sällskapet, ni behöver bara vara på plats ungefär en timme innan paradstart. Har du/ni däremot ett fordon/ekipage behöver det anmälas.

Organisationer, föreningar etc. som vill ha ett eget ekipage eller gå under gemensam paroll i Pride Parade, med eller utan fordon behöver anmäla sig.

Kommersiella företag får ej gå med i Pride Parade med sin logotyp. Undantag är företag som är officiella partners till West Pride.  

Myndigheter som ställer ut i Pride Park eller är partners får delta i Pride Parade med logotyp, övriga kan ansöka om att göra det mot en kostnad. 

VAR KAN JAG ANMÄLA VÅRT EKIPAGE?

Paradanmälan öppnar snart.

VILKEN TID AVGÅR PRIDE PARADE?

Mer info kommer snart.

Håll utkik på hemsidan och på våra sociala medier ifall det sker några ändringar.

VART KOMMER PRIDE PARADE GÅ?

Pride Parade 2021 avgick från Gibraltarvallen, samma startplats som Chalmerskortegen. Vi fortsatte sedan gå längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, förbi Götaplatsen, in på Kungsportsavenyn och avslutade i Bältespännarparken. Pride Parade 2022 får eventuellt en ny rutt så håll utkik här på hemsidan och på våra sociala medier för mer info. 

Vem är paradutropare? 

Mer info kommer!

Paradanmälan 2022

Paradanmälan öppnar snart.

Om du har några frågor eller vill veta mer, är du alltid välkommen att höra av dig till oss.