PRIDE PARADE

både kamp och fest

Pride Parade är West Prides största händelse. Det är både en färgsprakande fest och en öppen manifestation för HBTQI-personers rättigheter och för att synliggöra en normbrytande politisk kamp. 

Pride Parade, en färgsprakande parad där vi tillsammans manifesterar alla människors lika värde. Om rådande restriktioner/rekommendationer tillåter kommer Pride Parade att genomföras lördagen 2 oktober.

Läs mer om de generella planerna för genomförandet av West Pride 2021 HÄR.

Vilka behöver anmäla sig?

Privatpersoner behöver inte anmäla sig.

Det är endast organisationer, föreningar etc. som vill ha ett eget ekipage eller gå under gemensam paroll i Pride Parade, med eller utan fordon, som behöver anmäla sig, – inte enskilda personer. 

Kommersiella företag får ej gå med i Pride Parade med sin logotyp. Undantag är företag som är officiella partners till West Pride.  

Myndigheter som ställer ut i Pride Parkeller är partners får delta i Pride Parade med logotyp, övriga kan ansöka om att göra det mot en kostnad. 

Exakta tider och avgång kommer upp närmare festivalen.

VAR KAN JAG ANMÄLA VÅRT EKIPAGE?

Paradanmälan öppnar 7 juni och stänger 10 september.

VILKEN TID AVGÅR PRIDE PARADE?

Den preliminära starttiden är 12:00.

Håll utkik på hemsidan och på våra sociala medier ifall det sker några ändringar.

VART KOMMER PRIDE PARADE GÅ?

Den preliminära planen är att Pride Parade avgår från Gibraltarvallen, alltså samma startplats som kortegen. Vi fortsätter sedan så längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, förbi Götaplatsen, in på Kungsportsavenyn, och avslutar i Pride Park, Bältespännarparken.

KAN JAG FÅ EN PÅMINNELSE NÄR PARADANMÄLAN ÖPPNAR?

För att vara säker på att inte missa att anmäla ert ekipage bör du anmäla dig, eller paradansvarig i er organisation, till nyhetsbrevet. Där får du påminnelse om paraden men också mycket annan både kul och viktig information från West Pride. Det går att anmäla sig till nyhetsbrevet längst ner på den här sidan.

Paradanmälan

Paradanmälan är öppen 7 juni 10 september.

Om du har några frågor eller vill veta mer, är du alltid välkommen att höra av dig till oss.