PRIDE PARADE

både kamp och fest

18 juni 2022

Pride Parade är West Prides största händelse. Det är både en färgsprakande fest och en öppen manifestation för HBTQI-personers rättigheter och för att synliggöra en normbrytande politisk kamp. 

Vilka behöver anmäla sig?

Om du som privatperson vill gå själv eller i grupp behöver du inte anmäla varken dig själv eller sällskapet, ni behöver bara vara på plats ungefär en timme innan paradstart. Har du/ni däremot ett fordon/ekipage behöver det anmälas.

Organisationer, föreningar etc. som vill ha ett eget ekipage eller gå under gemensam paroll i Pride Parade, med eller utan fordon behöver anmäla sig.

Kommersiella företag får ej gå med i Pride Parade med sin logotyp. Undantag är företag som är officiella partners till West Pride.  

Myndigheter som ställer ut i Pride Park eller är partners får delta i Pride Parade med logotyp, övriga kan ansöka om att göra det mot en kostnad. 

VAR KAN JAG ANMÄLA VÅRT EKIPAGE?

Paradanmälan är dessvärre stängd för i år!
 

VILKEN TID AVGÅR PRIDE PARADE?

Pride Parade går lördagen den 18 juni. Preliminär tid för avgång är 13.00.

Håll utkik på hemsidan och på våra sociala medier ifall det sker några ändringar.

VART KOMMER PRIDE PARADE GÅ?

Pride Parade 2022 avgår från Gibraltarvallen, samma startplats som Chalmerskortegen och förra årets Pride Parade. Vi fortsätter sedan gå längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, förbi Götaplatsen, in på Kungsportsavenyn, förbi Bältespännarparken och Brunnsparken, och avslutar på Gustav Adolfs torg.

Vem är paradutropare? 

Årets paradutropare är Tasso Stafilidis som kommer stå på Stadsbibliotekets balkong och presentera paradens deltagande organisationer och verksamheter. 

Paradanmälan 2022

Paradanmälan är tyvärr stängd för i år!