Flagga regnbågsfärgat

Stå upp för mänskliga rättigheter

Flaggbokning 2023 är stängd!

Välkommen att hyra flaggor nästa år, håll utkik efter infomation om när bokningen öppnar igen.

Officiell flaggperiod 2023

Göteborg är den enda staden i hela Europa som flaggar så länge som i två hela veckor! Flaggperioden pågår 29 maj – 11 juni.

Information om vår årliga flagguthyrning

Storleken på flaggorna är 180 cm (bredd) x 300 cm (längd) och går att hissa på flaggstång, hänga över ett räcke eller från en vägg. Bara fantasin sätter stopp! Det finns både regnbågsflaggor och Progress Pride flaggor att hyra.

upphämtning och återlämning

Tider för utlämning: 16 – 17 maj 12:00-16:00.
Tider för återlämning: 20 – 21 juni 12:00-16:00

Bordsflaggor

I vår webshop kan du köpa olika typer av bordsflaggor till dig själv, till din arbetsplats eller till din skolklass.


kan en köpa stora flaggor?

Vi uppmanar aktörer att hellre hyra flaggor av oss. Dels är inkomsten vid varje flaggbokning en viktig och stöttande del för oss som ideell organisation, dels ser vi det som positivt ur miljösynpunkt att återanvända flaggor.

För förlorad eller skadad flagga debiteras den hyrande parten 1250 kronor.

PROGRESS PRIDE FLAG 

West Pride har valt att komplettera den klassiska regnbågsflaggan med en ny flagga som kallas Progress Pride Flag för att inkludera marginaliserade och särskilt förtryckta grupper inom HBTQI-samhället. Den nya flaggan synliggör den kamp som lyfts av Black Lives Matter-rörelsen, Hiv-positiva, transpersoner och intersexpersoner. I tider då transpersoners rättigheter ifrågasätts, är det särskilt viktigt att hela HBTQI-rörelsen solidariserar sig för transrättigheter, så som West Pride gör.

Progress Pride Flag består av fem mindre ränder som representerar trans och icke-binära personer (ljus blå, ljus rosa och vit), marginaliserade POC (people of color) communities/grupper (brun, svart) och även de som lever med hiv och stigmat samt fördomarna som de personer möter, svart står även för de som mist sina liv till sjukdomen. I flaggan ingår numera också en guldgul triangel med ett lila cirkelemblem. Färgen och cirkeln strävar efter att helt undvika användningen av symboler som har något att göra med kön överhuvudtaget, detta för att representera intersex. Den obrutna cirkeln utan dekorationer symboliserar helhet och fullständighet. 

 

Om du har några frågor eller vill veta mer är du alltid välkommen att höra av dig till oss via naida@westpride.se