Flagga regnbågsfärgat

Stå upp för mänskliga rättigheter

7–19 JUNI 2022

Flaggor

Flaggbokningen har tyvärr stängt för i år.

West Pride hyr ut flaggor för 500 kronor styck. För förlorad eller skadad flagga debiteras den hyrande parten 1000 kronor. Storleken på flaggorna är 180 cm (bredd) x 300 cm (längd) och går att hissa på flaggstång, hänga över ett räcker eller från en vägg. Bara fantasin sätter stopp! Det finns både regnbågsflaggor och progress flaggor att hyra.

Längre ner på sidan kan du klicka dig vidare till flaggbokningen som är öppen 7 mars–16 maj. Förra året hyrde vi ut 254 flaggor till 41 olika aktörer, i år hoppas vi på minst lika många!

Vi uppmanar aktörer att boka hellre än att köpa flaggor av oss. Dels är inkomsten vid varje flaggbokning en viktig och stöttande del för oss som ideell organisation, dels ser vi det ur miljösynpunkt att återanvända flaggor.

Officiell flaggperiod för 2022 är 7–19 juni!

Göteborg är den enda staden i hela Europa som flaggar så länge som i två hela veckor!

 

Boka flagga

Flaggbokningen har tyvärr stängt för i år.
 

Upphämtning och återlämning av flaggor

Flaggorna både hämtas och lämnas på Konserthuset, Götaplatsen 8, 412 56 Göteborg.

Tider för utlämning: 23 – 24 maj 12:00-16:00. (datum och tid väljer ni i bokningsformuläret ovan)
Tider för återlämning: 27 juni 12:00-16:00.

Bordsflaggor

I vår webshop kan du köpa olika typer av bordsflaggor till dig själv, till din arbetsplats eller till din skolklass. Vi tar emot betalningar antingen via Swish eller faktura.

 

Progress flag

West Pride valt att komplettera den vanliga regnbågsflaggan med en till flagga i sortimentet som kallas ”Progress Flag”. Det går bra att välja vilken av flaggorna som önskas hyras.

Den nya ”Progress Flag” syftar till att synliggöra intersektionaliteten inom HBTQI-rörelsen. Flaggan består av fem mindre ränder som representerar trans och icke-binära personer (ljus blå, ljus rosa och vit), marginaliserade POC (people of color) communities/grupper (brun, svart) och även de som lever med hiv och stigmat samt fördomarna som de personer möter, svart står även för de som mist sina liv till sjukdomen.

 

 

Boka din flagga 2022

Flaggbokningen har tyvärr stängt för i år.

Om du har några frågor eller vill veta mer är du alltid välkommen att höra av dig till oss via naida@westpride.se