Foto: Giulia Troisi

Missa inget från West Pride

Hbtq-rörelsen har kommit långt och gjort många framsteg men vi är ännu långt ifrån målet. Runt om i världen diskrimineras, hotas och begås brott mot hbtq+ personer och rättigheter inskränks. Så länge detta sker får kampen inte stanna. Ingen är fri förrän alla är fria och tillsammans är vi starka.

Engagera mera med West Pride!

West Pride är en ideell, icke-vinstdrivande förening. Året om driver vi en utbildningsverksamhet som utbildar organisationer, företag och erbjuder gratis utbildning till elever och lärare på skolor i hela Västra Götaland i hbtq- och mångfaldsfrågor. West Pride-festivalen är en konst- och kulturfestival som manifesterar hbtq+ communityts kultur och mångfald. Den gratis och öppen för alla som står bakom West Prides värderingar om mänskliga rättigheter. Vi har inga biljettintäkter och tar inte ut någon vinst och som Sveriges näst största Pridefestival är vi beroende av engagemang och samarbeten.

Vi är därför på jakt efter eldsjälar, organisationer, samarbeten och partners som tillsammans med oss vill kämpa för att nå vår vision - en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering.

Vi vill uppmuntra till engagemang och att aktivt ta ställning för hbtq+ personers rättigheter och en inkluderande värld. Engagera dig genom att bli medlem i föreningen och var med och påverka West Pride, nominera till West Prides styrelse, bli platschef för ett festivalområde och var med och skapa festivalen eller bli stolt partner till oss och var med och göra vår verksamhet möjlig.

Bli medlem

Som medlem har du möjlighet att påverka festivalen, delta i medlemsaktiviteter och ta del av roliga erbjudanden. Genom medlemskap visar du tydligt ditt stöd till och intresse för West Pride.

För att festivalen ska fortsätta utvecklas, breddas och stärkas behövs en stabil förening med aktiva och intresserade medlemmar. Medlemskap finns både för enskilda personer och organisationer/företag. Vi har även stödmedlemskap om du vill stödja oss ekonomiskt.

Såhär blir du stolt medlem i West Pride:

  1. Betala in medlemsavgiften till bankgiro 317-6088 eller Swisha till 123 344 30 66
  2. Skicka sedan ett e-mail till info@westpride.se med ditt namn, adress och telefonnummer.

Privatperson: 50 kr
Organisation: 300 kr

Läs mer om West Pride ››

Vill du ha nyhetsbrev? Skicka din e-mail till oss här!

Nominera till styrelsen

Nominera till styrelsen och fyll i intresseanmälan!

Tveka inte med att nominera personer du vill se i West Prides styrelse till valberedningen.

Här kan du fylla i en intresseanmälan.

Styrelsen väljs av årsmötet och är efter årsmötet föreningens högst beslutande organ. Styrelsen leder föreningens verksamhet, ansvarar för denna, för föreningens ekonomi och för att beslut fattade av årsmötet verkställs.

Att sitta i West Prides styrelse är ett ideellt uppdrag som kräver tid. Du gör det på din fritid och du får möjlighet att göra skillnad genom att bidra med det just du är bra på och tycker är roligt och att lära dig nya saker.

Vi har styrelsemöten i två till tre timmar en gång i månaden ungefär. Mellan mötena arbetar vi med olika frågor för att utveckla verksamheten och stötta det löpande arbetet. Arbetet fördelar vi gemensamt utifrån intresse och tid. Styrelsen ska främst arbeta med de strategiska frågorna, utarbeta policys och följa upp verksamheten.

Vi söker dig som vill engagera dig och bidra till en fantastisk upplevelse det kommande året.

Du kan i år kandidera till ordinarie styrelseledamot och väljas på ett år eller två år. Du kan också kandidera till ersättare, ersättare väljs alltid på ett år.

Skicka ett e-mail till: valberedningen@westpride.se redan idag!

Det går även bra att skicka nomineringar av valberedning till presidiet@westpride.se

Vi tycker att det är viktigt att styrelsen speglar en mångfald av
hbtq+ communityt.

Är du istället intresserad av att delta i arbetet med att göra festivalen? Arbeta som platschef inom ett verksamhets område rent operativt med festivalen. Anmäl ditt intresse som platschef här.

Bli volontär

Som volontär är du ovärderlig. Utan engagerade volontärer skulle festivalen inte fungera.

Som tack för din insats får du värdefulla erfarenheter, fantastiska upplevelser och mycket annat.

Nedan kan du läsa vad det innebär att jobba som volontär inom våra olika områden.

Om du har frågor om volontärarbetet på West Pride kan du vända dig till vår volontärsamordning på volontar@westpride.se

For questions in english, please contact us at volontar@westpride.se

Vanliga frågor och svar

Jag har anmält mig, men ännu inte blivid kontaktad. Varför?
Vi har minst två veckors behandlingstid av alla anmälningar.
Efter att du sedan fått svar om din placering kan det ta ytterligare några dagar innan du blir kontaktad av den som ska vara din platschef under festivalen.

Vad krävs för att jag ska få vara volontär på West Pride?
Att du fyllt 15 år och ställer dig bakom festivalens värdegrund.

West Pride har nolltolerans mot alla former av trakasserier och kränkande behandling. Som en del i vårt arbete med att säkerställa detta måste alla som jobbar med West Pride lämna in ett belastningsregisterutdrag.

Du ska begära ut: Registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg. PM44214. Utdraget får vara max ett år gammalt och ska ha lämnats in till oss senast 1 augusti. OBS är två veckors handläggningstid hos polisen på utdragen så beställ det i god tid.

Hur mycket behöver jag jobba?
Du behöver jobba minst 18 timmar (2-3 arbetspass) ELLER under hela paraden (heldag) för att få de presenter och överraskningar vi ger våra volontärer. Många vill jobba så mycket som bara är möjligt och det går också bra!

Hur långa är arbetspassen?
Det varierar lite mellan arbetsområden och beror dessutom på antal anmälda volontärer men passen brukar vara ca 4-6 timmar. Många jobbar också dubbla pass för att det är så kul!

Vad får jag för att jag jobbar som volontär?
Förutom värdefulla erfarenheter och massa nya kompisar får du en goodiebag med presenter som vi just nu jobbar hårt för att skramla ihop. Du har också möjlighet att få ett arbetsintyg som du kan använda när du söker jobb i framtiden. Dessutom får du ett gratis medlemskap i festivalföreningen.

Är jag försäkrad under mina arbetspass?
Ja, du är försäkrad genom vår volontärsförsäkring, all information om försäkringen hittar du här!

Vilka dagar är festivalen 2018?
Infocentrum öppnar redan den 6:e augusti och festivaldagarna är 14-19 augusti. Som parkvolontär kan du också få vara med i etablering och avetablering vilket sker dagarna innan och efter festivalen.

Om jag varit volontär tidigare, behöver jag gå utbildningen ändå?
Ja. Dels för att utbildningen förändras något från år till år, och dels för att det är viktigt att du får träffa de personer du ska arbeta tillsammans med.

När är utbildningsdagarna?
En är slutet av maj och en i juni – datum kommer!

Kan jag få jobba tillsammans med min kompis?
Om du i god tid meddelar ett sådant önskemål till volontar@westpride.se så är det sällan ett problem att lösa.

När får jag mitt schema?
Schemat får du efter utbildningarna. Har du behov av att veta dina arbetstider innan dess så kontakta din platschef eller volontar@westpride.se så gör vi allt för att schemalägga dig tidigt.

Kan jag få hjälp med boende i Göteborg under festivalen?
West Pride står inte för boende under festivalen, men om du inte kan lösa boende på egen hand och reser långväga så kontakta oss på volontar@westpride.se så kan vi försöka hjälpa dig.

Om jag är under 18, behöver jag vårdnadsgivares godkännande för att få arbeta?
Har du inte fyllt 18 år när festivalen äger rum måste vi ha godkännande från vårdnadsgivare.