Premiär för En konstig podcast

Hej!

Det har hänt mycket det senaste dygnet på West Pride - kampanjsläpp, ny grafisk identitet, ny konstig blogg och podcast, fem konstnärer som är helt nya i ett projekt… Ja, en massa nytt helt enkelt och idag 99 dagar kvar till festival! Vi på West Pride är övertygade om att årets festivalkampanj kommer bli väldigt intressant, rolig och konstig.

I det första avsnittet av En konstig podcast pratar vi om konst och kultur som inte fastnar i stereotyper. Vad finns det för normer inom konst och kultur? Hur kan en förändra normen och behövs den förändras? Hur ser konst och kulturscenen ut i Göteborg/Sverige?

Avsnittets gäster är Ida Hackzell och Claes Nyström. Ida jobbar med AbNorm Scenkonst som är ett kollektiv av professionella skådespelare med bas i Göteborg. De vill på ett lekfullt sätt ifrågasätta och undersöka rådande samhällsstrukturer och fenomen. Claes är körledare och grundade Hellmans Drengar – en modig manskör med medmänskliga förtecken. Genom körsång och mansarbete vill Hellmans Drengar stärka individen och skapa en bättre värld för människan.

Programledare för En konstig Podcast är Cissi Ramsby och Lovisa Fischerström. Cissi har hjärtat i Järvsö, skämtar mycket, sjunger i kör och vill förstå sig på världen. Lovisa är journalist, brinner för hbtq- och kvinnofrågor, och försöker nå ut genom humor. Tillsammans har de gjort podcasts ihop i över ett år.

Du kan lyssna på podcasten här via iTunes, eller här på en hemsida.