Podcast / Tillgänglighet i konst och kultur

Hej bloggen! 

Vet ni hur många dagar det är kvar till West Pride 2014? Det är 90 dagar kvar, hurra! Idag är det dags att presentera det andra avsnittet av En konstig podcast! I dagens avsnitt diskuteras det om alla kan och får ta del av konst och kultur. Och hur ser det egentligen ut med tillgänglighet och konst i Göteborg? Temat för det andra avsnittet är alltså tillgänglighet! Något vi på West Pride tycker är viktigt att prata om, och något som vi satsar på inför årets festival.

Avsnittets gäster som diskuterar tillgänglighet med Cissi och Lovisa är Sara Habchi och Denise Cresso. Sara jobbar med kulturföreningen Utopia, vars vision är att verka och främja möjligheten för alla att utöva kultur på lika villkor, och samtidigt påverka attityder kring allas delaktighet i samhället. Sara Habchi studerar också till förskollärare och har tidigare jobbat som projektledare för både Utopia och KulturUngdom. Denise är en flitig kulturkonsument och blind. Hon har genom projektet Dubbel Utsatthet uppmärksammat om mäns våld mot kvinnor med funktionsnedsättningar. Tillsammans diskuterar de vem konst och kultur är till för och på vilket sätt konsten är begränsad och den påverkan det gör. 

För att lyssna på En konstig podcast på iTunes klickar du här www.itunes.apple.com/se/podcast/en-konstig-podcast...
​Och för att lyssna direkt på webben klickar du på www.westpride.libsyn.com

Vad det händer mycket här i En konstig blogg, och mer ska det bli! Som ni förhoppningsvis märkt har ju bloggen fått gästbloggare, och det tycker vi är jättekul! Om även du vill gästblogga, skicka ett mejl till emma@westpride.se.