Ljuva ljud från öppningen av West Prides Konstutställning

Konstnärna står samlade på vernissagen

Under onsdagen hölls invigningen inför West Prides konstutställning på Stora Teatern. Regnbågsredaktionens Stellan Karlsson var på plats för att ge dig en chans att höra Tasso Stafilidis och Angelica Löwdins öppningstal. Varför inte lyssna på när konstnärerna Camia Pia Pettersson och Åke Englund intervjuas? Spetsa öronen och klicka på länken!

www.westpride.libsyn.com

Foto: Jennie Pynnönen

Podcast / Vem vill bli volontär?

Hej!

Vet ni hur många dagar bloggen nu har varit igång? 70 dagar! Vilket betyder att det bara är 30 dagar kvar till West Pride 2014. För att fira att det börjar närma sig festival så släpper vi ännu ett avsnitt av En konstig podcast. I det åttonde avsnittet får ni reda på hur det är att jobba som volontär på festivalen, och så får ni träffa våra platschefer för de olika områdena.

I avsnittet träffar ni även konstnären Meritxell Aumedes från En konstig utställning där hon ger en inblick av hur hon jobbar med sitt verk som visas upp om en månad, 28 maj, på Stadsbiblioteket. 

För att lyssna på En konstig podcast på iTunes klickar du här https://itunes.apple.com/se/podcast/en-konstig-podcast/id818579484?mt=2
Och för att lyssna direkt på webben klickar du på www.westpride.libsyn.com

Podcast / Jämställdhet i konst och kultur

Hej,

Nu är det bara 40 dagar kvar till Göteborgs färgstarkaste festival sätter igång! Hoppas ni längtar lika mycket som vi gör. 

Var tionde dag sedan 17 februari har vi släppt ett avsnitt av En konstig podcast med Cissi Ramsby och Lovisa Fischerström. Idag kommer det sjunde avsnittet ut som handlar om jämställdhet i konst och kultur. I avsnittet gästas Cissi och Lovisa av Elias Ericson, serietecknaren som bland annat ska medverka i En konstig utställning, och skådespelaren Ulla Svedin. Tillsammans diskuterar de vart gränsen går mellan när det är jämställd och inte, varför det inte är jämställt och vem som får syssla med konst och kultur. 

För att lyssna på En konstig podcast på iTunes klickar du här https://itunes.apple.com/se/podcast/en-konstig-podcast/id818579484?mt=2

​Och för att lyssna direkt på webben klickar du på www.westpride.libsyn.com

Podcast/Sexig konst och kultur

Hejsan!

För 50 dagar sen startade En konstig blogg, och nu är det bara 50 dagar kvar till festivalens start, vilket innebär att halva tiden från att nedräkningen satte igång redan har gått!

Med tanke på att det är just 50 dagar kvar, så släpper vi såklart ett avsnitt av En konstig podcast med Cissi Ramsby och Lovisa Fischerström. Det sjätte avsnittet gästas av Karolina Westling och Robert Jacobsson där temat är sexig konst och kultur. Där diskuteras det vad sexig konst är, skillnaden mellan män och kvinnor i sexig konst, hur det gestaltas och vart gränsen går.

• Karolina Westling har undervisat i filmvetenskap vid Göteborgs universitet sedan hösten 2000. I sin undervisning lyfter hon ofta fram genusfrågor, mediepedagogik samt barn- och ungdomskultur.  

• Robert Jacobsson är socionom, sexolog och politisk bög. Ni känner säkert igenom honom från Ligga med P3 där han är en av programledarna.

I dagens avsnitt får ni även ett hemma hos-reportage med serietecknaren Elias Ericson som är en av konstnärerna som skapar verk till En konstig utställning.

För att lyssna på En konstig podcast på iTunes klickar du här https://itunes.apple.com/se/podcast/en-konstig-podcast/...
​Och för att lyssna direkt på webben klickar du på www.westpride.libsyn.com

Podcast / Kvinnor, män och hen i konst och kultur

Hejsan! 

Ytterligare tio dagar har gått sedan senaste avsnittet av En konstig podcast kom ut, vilket ju betyder att det nu idag bara är 60 små dagar kvar till West Pride! Fantastiskt – snart är vi ju halvvägs genom vår nedräkning. 

Dagens avsnitt av En konstig podcast har rubriken "Kvinnor, män och hen i konst och kultur", och som vanligt har Cissi Ramsby och Lovisa Fischerström med sig två gäster:

Cizzi Grönkvist. Skådespelare, kulturprojektledare, manusförfattare och poet med förkärlek till engelsk dramatik.
Rickard Söderberg, omtalad, frispråkig, framgångsrik och långhårig operasångare
.

Dagens pod handlar alltså om könsroller. Hur utvecklas skildningarna av könsroller i konsten och kulturen? Hur kan det se ut om 10 år? Vad fattas i konst- och kulturvärlden, när det kommer till könsroller? Hur kan kulturutövare jobba med att utmana de traditionella könsrollerna. Dessa och många andra frågor snackas det om i dagens pod.

För att lyssna på En konstig podcast på iTunes klickar du här www.itunes.apple.com/se/podcast/en-konstig-podcast...
​Och för att lyssna direkt på webben klickar du på www.westpride.libsyn.com

 

Podcast / Provocerande konst och kultur

Hejsan! 

Tiden går fort när en har roligt, det vet vi ju sedan länge. Och idag är det precis 70 dagar kvar till årets West Pride. Bara lite mer än två månader. Spännande! För att fira detta kommer idag avsnitt 4 av En konstig podcast. Provocerande konst och kultur är samtalsämnet, och som vanligt har Cissi Ramsby och Lovisa Fischerström med sig två gäster i studion:

  • Juli Apponen. Finlandsfödd konstnär som jobbar med dans, teater och performance. I sina verk, som ofta är minimalistiska, återkommer hon till teman som kön, exotism, erotik och politik
  • Mattias Kästel. Lärare och pedagog på Världskulturmuseet. Var delaktig i produktionen av den omdiskuterade utställningen Secret Love 2013.

När blir konst provocerande? Kan konst bli för provocerande? Finns det konst som är provocerande för alla? Finns det konst som inte är provocerande för någon? Dessa och många andra frågor snackas det om i dagens pod.

För att lyssna på En konstig podcast på iTunes klickar du här www.itunes.apple.com/se/podcast/en-konstig-podcast...
​Och för att lyssna direkt på webben klickar du på www.westpride.libsyn.com

Som ni säkert har sett så har vi haft en rad gästbloggare som har skrivit om vitt skilda ämnen här i En konstig blogg. Vill du också skriva av dig? Skicka ett mejl till emma@westpride.se och berätta vad du vill skriva om så hör vi av oss. 

Podcast / Queer konst och subkultur

Hej bloggen! 

I dag är det en helt underbar vårdag i Göteborg – perfekt att ta en promenad i nån park med en go pod i öronen. Och som av en slump är det precis 80 dagar kvar till årets festival, och därmed har vi släppt avsnitt 3 av En konstig podcast! 

Dagens avsnitt handlar om subkulturer i hbtq-världen? Vilka finns det? Hur kan man finna dom om man inte är en del av dom redan? Vem/vad/vilka skapar subkulturer?

Som vanligt leds programmet av Cissi Ramsby och Lovisa Fischerström och med sig i studion har de Carl-Erik Carlsson, musiklärare och sexualupplysare som genom pardans vill lyfta genusfrågor. Han är dessutom sångare och danspedagog i Klas-Ingelaz Dansorkester och platschef för Regnbågskvarteret på West Pride 2014. Med på telefon är Sanna Adibzadeh som spelar i det queerfeministiska punkbandet ”Flocken”. Hon driver också skivbolaget ”crush and create” som ger ut queer punkband från hela världen.  

För att lyssna på En konstig podcast på iTunes klickar du här: https://itunes.apple.com/se/podcast/en-konstig-podcast/id818579484?mt=2, eller lyssna direkt på webben via www.westpride.libsyn.com