• Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

West Pride och Clandestino Festival inleder ett nytt och spännande samarbete. Båda festivalerna sammanfaller i början av juni och presenterar flera gemensamma programpunkter, bland annat West Prides officiella efterfest den 10 juni i Gothenburg Film Studios, Lindholmen.

Fredagen den 9 juni kommer två av artisterna från Clandestino Festival delta i ett samtal på Pride House, som är West Prides seminarie- och samtalsscen. Vi möter discoduon Tootard (Golanhöjderna) och transfeministiska punkarna Blanco Teta (Buenos Aires), som berättar om sina konstnärskap och drivkrafter.

Dagen efter, lördag 10 juni, arrangerar Clandestino West Prides officiella efterfest. Efter paraden blir det överraskningar i Pride Park, signerade Clandestino Festival. Därefter sammanstrålar festivalerna på Gothenburg Film Studios nya scen vid Lindholmen till streetpunkrumba med Kin’gongolo Kiniata (Kinshasa), footworkpionjären Jana Rush (Chicago), och bailebrega-dj:n King Kami (Lissabon) samt visuals av ingen mindre än Göteborgs egen art star Eric Magassa

– Tillsammans med Clandestino Festival kommer vi att kunna erbjuda våra besökare ännu fler spännande upplevelser och konstnärliga möten. Som konst- och kulturfestival är det en dröm för West Pride att kunna välkomna våra besökare till Clandestino Festival och inte minst West Prides officiella efterfest den 10 juni, säger Tasso Stafilidis, verksamhetschef för West Pride.

– Det är hög tid för uppenbara allianser och vi är fantastiskt glada över att kunna dela med oss av några av världens gömda musikaliska skatter för en så bred och inkluderande publik som West Pride lockar. Sammanslagningen av festivalerna som blir West Prides officiella efterfest kommer bli ett megaparty, säger Aleksander Motturi, konstnärlig ledare för Clandestino Festival.

Clandestino Festival är en årlig musikfestival som anordnats i Göteborg av kulturorganisationen Clandestino Institut sedan 2003. Årets upplaga, som fokuserar musikaliska äventyr bortom gränser, äger rum 8–11 juni på flera olika scener i Göteborg. Festivalen – som i år har bokningar som Mulatu Astatke, BCUC och Hatis Noit – smygstartar redan 5 april med Samba Touré (Mali) på Hammarkullen Folkets hus.
Mer information om årets Clandestino Festival

West Pride är en konst- och kulturfestival som arrangerats sedan 2007. Festivalen skapar trygga mötesplatser för HBTQI-personer, lyfter upp normkritik och HBTQI-personers livssituation samt erbjuder HBTQI-utbildningar och HBTQI-Diplomeringar året runt. West Pride äger rum i Göteborg 1-11 juni. West Prides festivalprogram, släpps i slutet på april.
Mer information om West Pride

Kontakt
West Pride, Tasso Stafilidis, verksamhetschef, tasso@westpride.se, 070-376 04 03

Clandestino Festival, Aleksander Motturi, konstnärlig ledare, aleksander.motturi@clandestinoinstitut.org, 073-679 71 81