• Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

Vinnarbidraget blir West Prides officiella pridelåt och utses av en jury som består av Karin Gunnarsson, Melodifestivalens tävlingsproducent, Ronny Larsson, tidningen QX:s chefredaktör, artisten och låtskrivaren Fredrik Kempe samt Anders Olsson, producent för West Prides scenprogram.

– Med tävlingen vill vi ge artister och låtskrivare chansen att få skriva musik som på något sätt hyllar, beskriver eller lyfter HBTQI-personers livssituation runt om i världen. Förra årets tävling blev mycket uppskattad så vi ser fram emot att genomföra ännu en låttävling, säger Tasso Stafilidis, verksamhetschef West Pride.

– Efter förra årets succé med nästan 50 inskickade bidrag kör vi såklart en tävling igen. Vinnarbidraget får äran att vara West Prides officiella pridelåt och artisten eller gruppen som framför bidraget får även uppträda med låten på scen framför tusentals besökare i Pride Park i Bältesspännarparken, säger Anders Olsson, producent för West Pride scenprogram.

På West Prides scen förra året stod bland annat artisterna Tusse, Mariette, Isak Danielson, Browsing Collection, Patrik Jean, SYLVE samt Julia Alfrida som vann förra årets pridelåtstävling med låten “Coming Out”.

I år genomförs West Pride den 5-11 juni. Vilka artister som uppträder i Pride Park avslöjas i samband med programsläppet under maj månad då också vinnarbidraget av årets West Pride-låt offentliggörs.

West Pride är Göteborgs färgstarkaste festival – en unik konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och HBTQI-personers livssituation genom konst- och kultur. 

Festivalen är gratis för besökare och vårt syfte är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. 

Vi vill uppmuntra till ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck. Genom våra arrangemang och samarbetspartners är vi en katalysator för positiv förändring lokalt och globalt.Festivalen riktar sig i första hand till HBTQI-personer i Göteborg och Västra Götaland, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt.

Tävlingen öppnar den 2 mars och pågår till den 3 april 2023.

Tävlingsregler
Bidraget ska skickas in till West Pride senast den 3 april 2023 i form av en lyssningsbar ljudfil eller länk till ljudfilen till mailadress pridelat@westpride.se.

Tävlingsbidraget ska innehålla både låt och förslag på artist eller grupp som framför verket, både på West Prides scen och på plattformar där musik finns.

Bidraget får ej ha framförts officiellt vid tidigare tillfälle.

Bidraget ska i samråd med West Pride göras tillgängligt på Spotify och liknande plattformar för musik senast den i samband med det officiella programsläppet.

Bidraget ska på något sätt hylla, beskriva eller lyfta HBTQI-personers livssituation runt om i världen.

Gruppen eller artisten som framför låten på den inspelade versionen ska finnas tillgänglig för West Prides scenprogram i Göteborg den 8, 9 eller 10 juni.

Den som äger upphovsrätten till låten ska ge West Pride rätten att kostnadsfritt få använda låten i sin PR, marknadsföring och kommunikation.

Om möjlighet ges äger West Pride rätten att iscensätta låten med en musikvideo där temat är Pride och som på något sätt hyllar, beskriver eller lyfter HBTQI-personers livssituation.

Bidraget ska följa West Prides värdegrund.

Huvuddelen av låtens text ska vara på svenska eller engelska.