Nu är West Pride-festivalen över, men vilken magisk vecka det blev i Pride House, På stan, Pride Park och paraden inte minst! Polisen uppskattade att 20 000 människor gick i pride paraden och att lika många tittade på, vilket är en stor ökning från både förra årets parad och den som var 2019.

Vårt första tack riktar vi till alla våra otroliga volontärer med våra elva platschefer i spetsen – utan ert starka engagemang och ideella insatser skulle festivalen aldrig vara möjlig.
Vi glömmer såklart inte våra programarrangörer, enskilda konstutövare, organisationer, invigningstalare och artister som på olika sätt medverkat i festivalen genom sin kunskap, sin konst och sina framträdanden – utan innehållet som ni är med och skapar finns ingen festival.

Vi vill också tacka våra stolta partner – tack vare era bidrag blir festivalen så mycket mer för alla. Våra stolta bidragsgivare Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Göteborg & Co som står för stommen i vår finansiering är oerhört viktiga för oss.

Tack till alla besökare och eldsjälar som gjorde West Pride 2022 till en festival vi sent kommer att glömma.

Slutligen vill vi tacka alla som gått före oss och banat väg så att vi tillsammans med alla ovanstående fått möjlighet att genomföra denna festival, något som flera i världen ännu inte kan.
 
Vi ses nästa år 7-11 juni!

Foto: Eliano Nasr