• Facebook
 • Twitter
 • Utskriftsvänlig Sida
 • LinkedIn

West Pride letar praktikant med kunskap och intresse av frågor som rör HBTQI+

Vi söker en praktikant som är intresserad av frågor som rör HBTQI och mänskliga rättigheter, har en kreativ ådra och är en fena på att strukturera, koordinera och arrangera.

Vi söker en praktikant som är intresserad av kulturevenemang och att arbeta med festivalproduktion. Praktikplatsen innefattar framför allt att arbeta och utvecklas tätt tillsammans med programkoordinatorn för att förproducera West Prides Pride House. Pride House är West Prides kunskapshöjande område där flera arrangörer samlas med program under festivalen, exempelvis panelsamtal, workshops eller filmvisningar.

Förproduceringen kan innehålla:

 • Inventering av intressant program till festivalen samt att kontakta dessa och uppmuntra dem att delta med programpunkter
 • Bjuda in externa arrangörer
 • Administrera programpunkter
 • Administrera programändringar
 • Upprätta tidsplaner
 • Schemaläggning av Pride House
 • Korrläsning program och programtexter

Då vi är en förhållandevis liten arbetsplats ser vi gärna att du har intresse av att även arbeta med vår kommunikatör för att utvecklas inom kommunikation och marknadsföring.

Arbetet med vår kommunikatör kan innefatta:

 • Research/omvärldsbevakning av saker att posta på sociala medier
 • Korrläsning
 • Arbeta med att hitta erbjudanden kopplat till vårt festivalarmband
 • Utveckla en egen Instagram för West Pride Ung, vår satsning som riktar sig till unga HBTQI-personer mellan 13-25 år.

Praktikplatsen är placerad i Göteborg och är 100% med chans till kort anställning under genomförande av festival. Praktikstart i början av 2022.

Låter detta intressant? Hör av dig snarast! Skicka din ansökan till sara@westpride.se

 

 

Om West Pride

Vår vision är en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering. West Pride är en konst- och kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för HBTQI-personer och lyfter upp normkritik och HBTQI-personers livssituation. Festivalen riktar sig i första hand till HBTQI-personer i Göteborg och Västra Götaland, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt.

Vårt syfte är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. Vi skapar mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Vår festival kostar inget för besökaren och är öppen för alla som står bakom alla människors lika värde.

Förutom att arrangera en årlig festival arbetar West Pride året runt med att utbilda företag och organisationer i mångfalds- och HBTQI-frågor. West Pride utbildar även lärare och elever i skolor kostnadsfritt, från förskoleklass till och med gymnasiet, inom Västra Götaland. West Pride är en ideell, ickevinstdrivande förening där verksamheten kan bedrivas tack vare bidragsgivare, partner och sponsorer.