• Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

West Pride planerar för en levande festivalvecka med ett fullspäckat program som kan upplevas både på plats och hemma. West Pride kommer självklart att följa de covid-restriktioner som råder och genomföra evenemanget på ett smittskyddssäkert sätt. Dessutom kommer festivalen i stor utsträckning att streamas för att öka tillgängligheten för dem som inte kan vara på plats. Som vanligt välkomnar West Pride alla som står bakom våra värderingar och tar ingen entréavgift.

Det ska bli underbart att ses igen, om än i begränsad form. Jag ser speciellt fram emot det fantastiska scenprogrammet med artister och talare i Eriksbergshallen med namn som Tove Styrke, Janice, Dotter, Märta Stenevi, Clara Henry och Marika Carlsson för att inte tala om vår populära Drag och burlesquegala säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef West Pride.

PRIDE PARK 2–3 oktober

Pride Park är beläget i Eriksbergshallen som är 3 000 kvm stort. För att kunna ta in så många besökare som möjligt delas hallen in i tre sektioner; scen, restaurang, mässa.

Konsertdelen

Lördagen och söndagen delas in i olika spelblock med artister, scenshower, stand-up och talare. Vi släpper 300 gratisbiljetter till de olika spelblocken. Besökare med biljett får sittplats vid bord och möjlighet att beställa dryck och enklare mat. Hela konserten streamas och visas på West Prides Facebooksida, hemsida samt via GT:s och GöteborgDirekts webbsidor.

Restaurangdel

Här kommer besökare att kunna boka bord för att avnjuta mat och dryck och samtidigt kunna ta del av scenprogrammet via en stor skärm. Det finns plats för drygt 200 matgäster samtidigt.

Mässdel

Till mässdelen behövs ingen biljett utan du kan komma och gå som du vill för att besöka våra 20 utställare. West Pride Ung, som riktar sig till personer mellan 13 och 25 år, kommer bland annat att arrangera live-podd, quiz, workshops och mycket mer.

 

PRIDE HOUSE 29 september – 3 oktober

Pride House, vårt koncept för seminarier, samtal, utställningar och workshops, är likt tidigare år kvar i stor utsträckning hos kulturinstitutionerna runt Götaplatsen. Vi har mer än 100 viktiga och intressanta programpunkter i Pride House. Programmet på Trappscenen i Stadsbiblioteket som leds av Aleksa Lundberg streamas onsdag till och med fredag och kommer finnas tillgängligt på West Prides Facebooksida och hemsida.

 

PÅ STAN 27 september – 3 oktober

Missa inte alla de fantastiska programpunkter som äger rum hos arrangörer i Göteborg och i andra kommuner i Västra Götaland.

 

PRIDE PARADE 2 oktober

Vi väntar fortfarande på besked om regeringen kommer att lätta på restriktionerna under hösten. I väntan på det undersöker vi alternativa lösningar för att kunna genomföra paraden den 2 oktober även om restriktionerna kvarstår. Vi återkommer inom kort, så håll utkik!

 

INFOCENTRUM I NORDSTAN 24 september – 3 oktober

Du hittar Infocentrum i Turistbyråns gamla lokal i mitt av Nordstan. Här kommer vi att dela ut gratis festivalarmband, informera om festivalen och sälja vår nya merchandise. Infocentrum finns även på Stadsbiblioteket och Eriksbergshallen.

 

PROGRAMSLÄPP 13 september

Festivalprogrammet släpps i sin helhet den 13 september, men flera av artisterna är redan tillkännagivna på våra sociala medier. Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa något!