• Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

Idag publicerades en debattartikel i Göteborgs Posten, författad av West Prides verksamhetschef Emma Gunterberg Sachs. Debattartikeln lyfter UEFA:s nekande till att lysa upp den tyska fotbollsarenan Allianz Arena i regnbågsfärger.

”Uefa säger nej till att lysa upp arenan i München i regnbågens färger under matchen mellan Tyskland och Ungern. De menar att det kan ses som en politisk handling. Men att stå för HBTQI-rättigheter är i grund och botten att värna om principen om allas lika värde”, skriver West Prides verksamhetschef Emma Gunterberg Sachs i en debattartikel i GP.

”Är HBTQI-rättigheter en politisk fråga som bör hållas borta från sportsammanhang över huvud taget? Ja, det tycker förmodligen Viktor Orbán, premiärminister i Ungern som står bakom den nya anti-hbtq-lagstiftning som inte bara kriminaliserar ”propaganda” utan allt möjligt innehåll som skildrar homosexuella eller transpersoner. HBTQ får inte nämnas eller synas alls i unga personers närhet.” fortsätter Emma Gunterberg Sachs.

Läs hela debattartikeln här!

DIN TID ÄR NU

West Pride 2021 Inför årets festival har West...