• Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

Nu är det återigen dags att nominera till Kaj Heino-priset! Priset delas som vanligt ut i anslutning till West Pride festivalen som i år går av stapeln 27 september – 3 oktober.

Skicka nomineringar till: nominering@westpride.se

 

Om Kaj Heino

Redan som tonåring började Kaj Heino verka som aktivist i Finland, där han föddes. Därefter verkade han som aktivist inom minoritets- och rättighetsfrågor i 30 år, fram till sin plötsliga död 2016. Kaj Heino var bland annat aktiv som medlem i Göteborgs stads HBTQ-råd, en av initiativtagarna till antidiskrimineringsbyrån Göteborgs rättighetscenter – mot diskriminering (GRC) och verkade inom West Pride sedan grundandet, såväl som styrelsemedlem som valberedningen. 

West Pride instiftade Kaj Heino-priset för att hedra minnet av Kaj Heino och uppmärksamma de som verkat i hans anda, som aktivist inom flykting-, mänskliga rättigheters- och/eller antidiskrimineringsfrågor. Priset är en utmärkelse och ingen summa pengar, och delas ut i samband med festivalen. Kaj Heino-priset kan ges till både en enskild personer eller flera personer, även till en eller flera organisationer. 

 

DIN TID ÄR NU

West Pride 2021 Inför årets festival har West...