DIN TID ÄR NU

West Pride 2021

  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

2021-06-10 | Nyheter


Inför årets festival har West Pride valt att lyfta Göteborg och den resa staden har gjort – från att ha varit känd som en bögknackarstad till att bli Sveriges mest HBTQI-vänliga stad. I kampanjfilmen får vi följa sju HBTQI-personer med olika bakgrunder och livsberättelser. 

Filmen har som målsättning att uppmana till att kräva den plats alla har rätt till och att tillsammans bygga en stad alla kan vara stolta i. Det finns mycket att vara stolt över, men också mycket kvar att kämpa för.

Kampanjfilmen skildrar Lars, Pedro, Samantha, Ardeshir, Sally, Vera och Vicent – sju HBTQI-profiler i olika åldrar och med olika bakgrund. Deras upplevelser, utmaningar och segrar i Göteborg skildras i filmen. En stad där alla ska kunna ta plats och inkluderas.

HÄR kan du att hitta några av de medverkandes personporträtt och läsa deras egna ord om relationen till Göteborg och hur det är att leva där som HBTQI-person.

Genom festivalen och West Prides verksamhet skapas förutsättningar för att fler HBTQI-personer ska våga ta sig ur förtrycket. West Pride fortsätter kampen för ett inkluderande Göteborg och välkomnar alla som står bakom deras värderingar att besöka festivalen som pågår mellan den 27 september och 3 oktober.

Reklambyrå: Grey Gothenburg Produktionsbolag: Tchikana