HELA FESTIVALEN FLYTTAR TILL SEPTEMBER 2021

  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

glada personer framför en scen tittar på ett uppträdande när det är kväll
  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

West Pride satsar stort på Pride Park i Eriksbergshallen i början av oktober

West Pride har höga förhoppningar om att vaccineringen mot covid-19 kommer att ge god effekt till hösten och planerar att öppna upp Pride Park i Eriksbergshallen under helgen den  2 och 3 oktober. Hallen är optimal för att skapa en festivalkänsla med allt vad det innebär. Dessutom finns möjligheter att skala upp eller ner beroende på hur restriktionerna kring smittspridning ser ut.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att ses fysiskt och att uppleva gemenskap, ett fantastiskt scenprogram och ett häng med både utställare och mat och dryck säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef West Pride.

Som vanligt välkomnar West Pride alla som står bakom våra värderingar och tar ingen entréavgift. West Pride kommer självklart att följa de covid-restriktioner som råder och genomföra evenemanget på ett smittskyddssäkert sätt. Dessutom kommer festivalen att streamas i den mån det är möjligt för att öka tillgängligheten för dem som inte kan vara på plats.

Nordic Choice Hotels har varit partner i många år och ökar nu sitt engagemang i West Pride och går in som guldpartner.

– Samarbete med West Pride är mycket viktigt för oss på Nordic Choice Hotels. Vi har alltid stått upp för och kommer alltid stå upp för människors lika värde och rätten att älska den man vill. För oss, som koncern, är det en bärande värdegrund. Hos oss finns alltid Room for all. Det en stor ära att få hålla PridePark i just Eriksbergshallen och hylla jämlikhet och respekt.”, säger Ina Aganovic, hotelldirektör och VD för Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen

Givetvis kommer många fler programpunkter att arrangeras under hela festivalperioden, 27 september till 3 oktober ute hos våra samarbetspartner, externa programarrangörer och kulturinstitutioner. Vi förväntar oss att hela staden ska sjuda av HBTQI-aktiviteter under hela veckan.

– Det känns oerhört viktigt att kunna erbjuda en säker mötesplats efter så lång tid av isolering, vilket i synnerhet har drabbat många HBTQI-personer hårt, tillägger Petra Johansson, ordförande West Pride.

Pride House, vårt koncept för seminarier, samtal, utställningar och workshops kommer att vara kvar hos kulturinstitutionerna runt Götaplatsen som vanligt. Paraden planeras att äga rum lördagen den 2 oktober i centrala Göteborg.

Den officiella flaggperioden äger rum 20 september till 3 oktober. Då ska hela staden och regionen vaja med regnbågsflaggor.

Vi ser oändligt mycket fram emot att träffas på riktigt!

 

Om Eriksbergshallen:

Med omedelbar närhet till havet, båtliv och tjärdoftande bryggor erbjuder Eriksbergshallen ett speciellt läge. Eriksbergshallen inrymde tidigare Eriksbergs mekaniska verkstad och ligger alldeles intill Quality Hotel 11.

Kontaktinformation

Emma Gunterberg Sachs
emma@westpride.se
0725792320

Steg 1: Vad är en fobi?

Det är vanligt att en drabbas av en fobi. Vissa utvecklar fobier för saker som egentligen är helt...

DIN TID ÄR NU

West Pride 2021 Inför årets festival har West Pride valt att lyfta Göteborg och den resa staden...