Välj en sida

HELA FESTIVALEN FLYTTAR TILL SEPTEMBER 2021

  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

glada personer framför en scen tittar på ett uppträdande när det är kväll
  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

Efter noga övervägande har vi beslutat att hela festivalen, Pride Park, Pride House och Pride Parade ska flyttas till hösten. Beslutet motiveras av att det finns en större chans att pandemin är under kontroll och att många är vaccinerade, då vi vill kunna erbjuda fysiska mötesplatser. De tillfrågade programarrangörerna, kulturinstitutionerna och andra samarbetspartners anser också att det är det bästa alternativet. West Pride kommer att streama både scenframträdande och seminarier i den mån det är ekonomiskt möjligt för att öka tillgängligheten.

– Det känns rätt att flytta festivalen till hösten då vi vill erbjuda fysiska mötesplatser för gemenskap, glädje, kunskapsutbyte och sist men inte minst kamp för HBTQI-rättigheter säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef.

Med hänsyn till andra stora evenemang, såsom Göteborgsvarvet, Statementfestivalen och Bokmässan har vi valt att preliminärt boka vecka 39, 27 september till 3 oktober.

Då hösten är kylig undersöker vi möjligheten till att vara inomhus hos en kulturinstitution eller annan aktör. Vi för just nu en dialog med flera möjliga alternativ. Vi strävar efter att erbjuda ett lockande scenprogram, plats för besökare och möjlighet för utställare att vara på plats. Givetvis kommer även många fler programpunkter att arrangeras ute hos våra samarbetspartner, externa programarrangörer och kulturinstitutioner. Vi förväntar oss att hela staden ska sjuda av HBTQI-aktiviteter.

Pride House, vårt koncept för seminarier, samtal, utställningar och workshops kommer att vara kvar hos kulturinstitutionerna runt Götaplatsen som vanligt. Paraden planeras att äga rum lördagen den 2 oktober i centrala Göteborg.

Den officiella flaggperioden planeras att äga rum 20 september till 3 oktober. Då ska hela staden och regionen vaja med regnbågsflaggor.

Vi ser oändligt mycket fram emot att träffas på riktigt!

/West Pride

 

Kontaktinformation

Emma Gunterberg Sachs
emma@westpride.se
0725792320