Verksamhetsrapport 2020 är här

  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

2020-11-4 | Nyheter

  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

Med föränderliga omständigheter och minskade resurser har West Pride ändå gjort det mesta av situationen och fortsatt arbetet för ett öppnare samhälle. West Pride satsade extra mycket på sin utbildningsverksamhet för både privat och offentlig sektor under året. Bland annat utbildades över 5 000 elever i HBTQI-frågor och mångfald.

En riksrepresentativ undersökning av situationen för HBTQI-personer i Sverige genomfördes under april som visar på bristen på kunskap i samhället och hur utbredd diskrimineringen av HBTQI-personer i Sverige är. West Pride deltog också i Global Pride, en världsomspännande digital Pridefestival som pågick under 27 timmar non-stop.

riksrepresentativ undersökning

Under året har West Pride gjort en riksrepresentativ kvantitativ undersökning av situationen för HBTQI-personer i Sverige, eftersom en aktuell sådan inte funnits tillgänglig. Undersökningen genomfördes i april tillsammans med en oberoende undersökningsbyrå. Resultatet är mycket nedslående och visar att det finns stort behov av utbildning inom HBTQI, mångfald och inkludering.
Här hittar du undersökningen i sin helhet.

kampanj som utmanar bilden av sverige

I samband med nationaldagsveckan lanserades en stor kampanj på utomhustavlor och i sociala medier. Med den ville West Pride uppmärksamma behovet av kunskap samt sätta fokus på att bilden av Sverige som jämlikt inte stämmer. Kampanjen och undersökningen fick stort medialt genomslag och plockades bland annat upp av Sveriges jämställdhetsminister Åsa Lindhagen som lyfte den i sina kanaler. En debattartikel på samma ämne, undertecknad av West Prides ordförande, vice ordförande och verksamhetschef, publicerades i Aftonbladet 3 juni.

global pride 27 juni

Global Pride, en digital satsning för alla inställda Pridefestivaler över hela världen, ägde rum 27 juni. Pridefestivaler från 91 länder deltog och för West Pride var det en självklarhet att medverka. Vi bidrog till programmet genom en inspelad livesession med Dotter (som skulle ha uppträtt i Pride Park) och ett tal av Åsa Lindhagen, en av få ministrar i Europa som öppet identifierar sig som HBTQI. Global Pride hade 57 miljoner visningar världen över.

satsar på hbtqi-utbildning

West Pride satsar extra mycket på utbildning i år och har förstärkt utbildningsverksamheten med en deltidstjänst som fokuserar på offentliga och privata verksamheter. West Pride har dessutom hunnit med att utbilda elever i 31 skolor och fokusskolor. Sedan april erbjuder West Pride även HBTQI-utbildningar i digitalt format som en anpassning till den verklighet vi lever i. Vi har även översatt verksamhetsutbildningarna till engelska för att möta våra partners behov.

fokus på festival 2021

Nu är det höst och West Pride satsar på att genomföra en enastående Pridefestival 9–13 juni 2021 för att manifestera mänskliga rättigheter, lyfta HBTQI-rättigheter och sprida kunskap om livssituationen för HBTQI-personer, men också för att genom kultur och festligheter synliggöra hela communityn och skapa trygga mötesplatser för alla.

Här hittar du West Prides verksamhetsrapport 2020 i sin helhet.

  

Kontaktinformation

Emma Gunterberg Sachs
General Manager
+460725792320
emma@westpride.se

 

Steg 1: Vad är en fobi?

Det är vanligt att en drabbas av en fobi. Vissa utvecklar fobier för saker som egentligen är helt...

DIN TID ÄR NU

West Pride 2021 Inför årets festival har West Pride valt att lyfta Göteborg och den resa staden...