Regnbågs­flaggning i Göteborg

2020-05-25 | Nyheter

Göteborg flaggar med regnbågsfärger under den officiella flaggperioden 25 maj till 7 juni även då West Pride inte blir av den 3–7 juni på grund av Coronakrisen.

Det är 11:e året i rad som West Pride och Göteborg flaggar vilket synliggör HBTQI-frågor och det har stor betydelse för öppenheten i staden.

– Vi behöver uppmärksamma HBTQI-rättigheter varje dag och att flagga med regnbågsflaggan är ett bevis för solidaritet för HBTQI-personer. Min uppmaning till alla göteborgare är att flagga i regnbågsfärger med oss, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef West Pride.

Den 3 juni då West Pride skulle ha invigts hissas regnbågsflaggan på paradflaggstången på Gustaf Adolfs torg. Det har kommunfullmäktiges presidium beslutat.

West Pride arbetar för HBTQI-rättigheter året om genom, bland annat genom HBTQI-utbildningar för skolor och privata och offentliga verksamheter. På grund av restriktionerna erbjuder West Pride nu även digitala utbildningar.

Global Pride

Den 27 juni uppmanar West Pride alla som kan att delta i Global Pride som sänds digitalt över hela världen. West Pride kommer att medverka i Global Pride genom tal av bland annat Åsa Lindhagen, Sveriges jämställdhetsminister och artistframträdanden. http://www.globalpride2020.org/

Kontaktinformation

Emma Gunterberg Sachs
General Manager
(+46) 072 579 23 20
emma@westpride.se