West Pride tema 2020

sverige + hbtqi = sant?

  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

2020-01-09 | Nyheter

West Pride står och arbetar för en jämlik värld och ett jämlikt Sverige, fritt från fördomar och trakasserier. I år är temat för West Pride “Sverige + HBTQI = sant?”, för hur ser relationen mellan Sverige och HBTQI ut?

Det finns många olika tankar och idéer om vad det innebär att vara svensk idag. I Sverige går åsikter isär huruvida att vara svensk är något att vara stolt över samt om normer och traditioner är något att bevara och förstärka, eller utmana och förändra.

Under 2020 infaller den svenska nationaldagen under Prideveckan. Den 6 juni hissar därför West Pride den svenska flaggan tillsammans med regnbågsflaggan, som två symboler för mångfald, öppenhet och jämlikhet. Ett försök till att ena och engagera människor till att stå för allas lika värde. Ett Sverige som aldrig accepterar att mänskliga rättigheter inskränks. Ett Sverige som är till för alla.

När mångfald ifrågasätts och trans-, bi- och homofobi normaliseras behöver vi tillsammans stå upp för vad vi vill att Sverige ska representera. Vårt land och alla dess symboler definieras av dig lika mycket som av alla andra. Så bär svenska flaggan och regnbågsflaggan med stolthet, för allt det Sverige är och kan vara.

 

Kontaktinformation

Sara Dehi, programkoordinator

Tel (+46) 070-092 26 14 
e-post sara@westpride.se

Smygpremiär

Kolla in smygpremiären av West Prides kampanjfilm inför årets festival! Det här är en berättelse om sju HBTQI- personer med olika bakgrund och livsberättelser med koppling till Göteborg. En uppmaning till att våga ta plats och att tillsammans bygga en stad att vara...

läs mer