West Prides Rapport 2019

Homofobiterapi och aktivism 

  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

2019-10-11 | Nyheter

Foto: Hampus Haara

Varje år sammanfattar West Pride sin verksamhet i form av en rapport. I den går att läsa om festivalen, våra utbildningar, kampanjer, ekonomi med mera. 

Under 2019 har West Pride åstadkommit en hel del. Förutom att anordna vår årliga Pridefestival och Prideparad har vi utvecklat en terapi som motverkar trans-, bi- och homofobi tillsammans med en psykolog.

Därutöver har vi varit ute på skolor i hela Västra Götaland och utbildat lärare och elever. Vi har dessutom återlanserat vår HBTQ-diplomering som Pedagogiska och specialpedagogiska Institutionen på Göteborgs Universitet är först ut med att genomföra.

Som pricken över i:et medverkade vi på Bokmässan med en monter som innehöll både ett HBTQ-bibliotek samt samtal och signeringar med författare.

Kontaktinformation

Emma Gunterberg Sachs, 
Verksamhetschef

Tel +46 725 792 320
e-post emma@westpride.se

Smygpremiär

Kolla in smygpremiären av West Prides kampanjfilm inför årets festival! Det här är en berättelse om sju HBTQI- personer med olika bakgrund och livsberättelser med koppling till Göteborg. En uppmaning till att våga ta plats och att tillsammans bygga en stad att vara...

läs mer