West Pride flyttar festivalen

Vi Ger plats för Håkan-kärlek!

  • Facebook
  • Twitter
  • Utskriftsvänlig Sida
  • LinkedIn

2019-09-26 | Nyheter

Nästa års West Pride-festival var planerad att arrangeras 10-14 juni 2020, men då Håkan Hellström håller i sina 20-års jubileums-konserter under samma helg har beslut tagits att tidigarelägga festivalen till 3-7 juni 2020. 

Vi vill ge utrymme för båda evenemangen, för att undvika att festivalbesökare ska känna sig tvungna att välja bland något av dem. 

Förflyttningen av datum innebär att festivalen hålls under nationaldagshelgen, en möjlighet som inte skulle gå att förverkliga i många länder där HBTQ fortfarande är kriminaliserat eller tabu.

Nu kommer West Prides parad stolt tåga fram genom Göteborg under nationaldagen den 7 juni, fylld av kärlek och kampanda för ett samhälle som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck, oavsett var i världen en befinner sig.

Vi vill att Prideveckan i Göteborg ska ha fokus på mänskliga rättigheter. Dessutom vill vi ge Håkan Hellström själv en chans att gå med Prideparaden. Att koppla ihop mänskliga rättigheter med nationaldagen känns också mycket passande.

 

Emma Gunterberg Sachs,
Verksamhetschef West Pride

Vi ses på West Pride 3-7 juni 2020!

Kontaktinformation

Emma Gunterberg Sachs, Verksamhetschef

Tel +46 725 792 320
e-post emma@westpride.se

Steg 1: Vad är en fobi?

Det är vanligt att en drabbas av en fobi. Vissa utvecklar fobier för saker som egentligen är helt ofarliga, som svenska spindlar, att åka hiss eller att prata med en homo-, bi- eller transperson. Det går att utveckla fobier för precis vad som helst! Kognitiv...

läs mer

DIN TID ÄR NU

West Pride 2021 Inför årets festival har West Pride valt att lyfta Göteborg och den resa staden har gjort – från att ha varit känd som en bögknackarstad till att bli Sveriges mest HBTQI-vänliga stad. I kampanjfilmen får vi följa sju HBTQI-personer med olika bakgrunder...

läs mer

Steg 1: Vad är en fobi?

Det är vanligt att en drabbas av en fobi. Vissa utvecklar fobier för saker som egentligen är helt ofarliga, som svenska spindlar, att åka hiss eller...

läs mer