Nästa års West Pride-festival var planerad att arrangeras 10-14 juni 2020, men då Håkan Hellström håller i sina 20-års jubileums-konserter under samma helg har beslut tagits att tidigarelägga festivalen till 3-7 juni 2020. Vi vill ge utrymme för båda evenemangen, för att undvika att festivalbesökare ska känna sig tvungna att välja bland något av dem.

Förflyttningen av datum innebär att festivalen hålls under nationaldagshelgen, en möjlighet som inte skulle gå att förverkliga i många länder där HBTQ fortfarande är kriminaliserat eller tabu. Nu kommer West Prides parad stolt tåga fram genom Göteborg under nationaldagen den 7 juni, fylld av kärlek och kampanda för ett samhälle som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck, oavsett var i världen en befinner sig.

“Vi vill att Prideveckan i Göteborg ska ha fokus på mänskliga rättigheter. Dessutom vill vi ge Håkan Hellström själv en chans att gå med Prideparaden. Att koppla ihop mänskliga rättigheter med nationaldagen känns också mycket passande”, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetsansvarig.Vi ses på West Pride 3-7 juni 2020!