Hej samarbetspartner, arrangörer, utställare, volontärer eller alla som på något sätt engagerar sig i West Pride!

På initiativ från Musiker mot rasism samlas vi för en gemensam manifestation för regnbågsflaggan.West Pride ser gärna att din/er organisation och alla ni andra som sympatiserar med West Prides verksamhet, deltar i manifestationen den 5 oktober på Götaplatsen.

Det är kort varsel och alla goda krafter behövs.Vill ni som organisation vara medarrangör?Meddela i så fall vår styrelseordförande så skyndsamt som möjligt på e-post: tasso@westpride.se

Har din organisation möjlighet att bistå manifestationen ekonomiskt? Vi kommer att behöva betala för el-inkopplingar samt scen och teknik om vi inte lyckas få detta sponsrat. Hjälps vi åt allihop så handlar det inte om större summor. Meddela även detta till vår ordförande på e-post enligt ovan.

Vill du hjälpa till på plats eller med förberedelserna?Meddela i så fall vårt kansli så skyndsamt som möjligt på e-post: info@westpride.se

Läs mer om manifestationen nedan och hjälp till att sprida informationen till era medlemmar, personal etc. Och sprid facebook-eventet.

Regnbågsflaggan representerar mångfald, respekt och tolerans – ska de värdena tillåtas vara under attack? Igen.När symbolen för ett inkluderande samhälle är hotad så är själva samhället hotat.

Sedan 2010 har regnbågsflaggor vajat vackert under en tvåveckors period i juni, runt om i Göteborg stad. Det är unikt för vår stad. West Pride har lyckats skapa en tradition i Göteborg. Och genom det, en attitydförändring hos oss Göteborgare, något som inte var självklart från början. Göteborg är därför ett ledande exempel för övriga kommuner i Sverige.

I Sölvesborg förbjuds nu flaggan från kommunala byggnader, samtidigt som den har varit ifrågasatt i flera andra kommuner. Prideparader, klubbar och människor har attackerats. RFSL ställer in sin medverkan på Almedalen utifrån påtalad hotbild och en förskola stoppas från att få heta Regnbågen – då namnet ansågs för politiskt. Och flaggor saboteras.

Regnbågsflaggan är en symbol för hbtq-personers rättigheter men också ett självklart ställningstagande för alla människors lika värde och rättigheter. Därför måste vi gemensamt stå upp för regnbågsflaggan och vad den symboliserar, då står vi upp för det samhälle vi vill leva i.

Ta med din regnbågsflagga till en kärleksfull, partipolitisk oberoende manifestation med musik, glädje och tillhörighet! En dag av medmänsklighet. Vi ser gärna att Götaplatsen fylls av just regnbågsflaggor och ber er att inte ta med plakat eller banderoller.

Vi vill att alla ska känna sig trygga och välkomna så vi ber er deltagare att bidra till en varm, inkluderande stämning.

Artister, talare och arrangörer uppdateras löpande, håll utkik!

Artister:

Det Brinner

Arrangörer:

West Pride

Musiker Mot Rasism

Tillsammans för Göteborg

Agera Göteborg

Arrangörer utan hinder – Creative Point

RFSL Göteborg

Kintsugi Produktion