Under fredagen hölls eventet Run-A-Way på Frilagret, arrangerat av RFSL Ungdomsinitiativ Newcomers Youth och Göteborg stads grupp House of Colors. Eventet inkluderade allt från modevisning och konstutställning till tarotspådomar och stick and poketatueringar.

Kläderna som visades upp i modevisningen var kollektionen Queer Basics skapad av Newcomers Youth. Det är en unisexkollektion gjord av queer-aktivister för queercommunityn där intäkterna går till Newcomers Youths arbete för asylsökande och papperslösa HBTQ+ ungdomar i Sverige.Utställningen “Så minns vi, finns vi” är en fotoutställning med porträtt och personliga berättelser som sätts i samband med information om HBTQ+ och framförallt andra världskrigets rasism och nazism. Utöver fotoutställningen ställdes Noel L Kinnebrand, Vera Marcelo och Newcomers Youth ut konst. För den som ville skapa egen konst eller delta i en workshop kallad “Thinking with hands” fanns det även möjlighet till det i Frilagrets egen verkstad. Under hela kvällen hölls även ett DJ-maraton där totalt fem DJ:s bjöd på sköna beats och härlig musik. Flera andra events hölls löpande under kvällen, bland annat uppträdanden och visningar av filmerna “PUSH ME” och “Människorna”, dansframträdanden, poetry slam och kvällen avslutades med ett Drag Race.

Text: Andie Ringvall