Under fredagseftermiddagen tog föreläsningen Blågula giftäpplen med föreläsaren Myra Åhbeck Öhrman plats i föreläsningssalen på Riksarkivet.

Det var en förväntansfull stämning när Myra Åhbeck Öhrman intog sin plats framme vid talarstolen på Riksarkivet. Myra tog med oss åhörare på en resa genom ett tungt men intressant ämne. Föreläsningen gav en överblick över hur nationalismens fientlighet mot HBTQ-personer yttrar sig. Vi åhörare får förklarat för oss begrepp som homonationalism, radikalnationalister, exkluderad/inkluderad nationalism och många fler. Med starka bilder och manus besvaras frågor som: hur drivs en exkluderande politik? Och varför vill nationalismen motverka HBTQ personer?

Föreläsningen ger oss åhörare en tankeställare om varför vi ska fortsätta kämpa för våra rättigheter och inte lägga kampen på is. Hoppas att eventuella politiker bland åhörarna tog till sig budskapet och agerar därefter.

Text: Felicia Bergstrand.