I kväll klockan 20.30 på Pride Parks scen uppträder Familjen Kaos (Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén) med vad som beskrivs som “en föreställning med musik, stand-up och snabba svängar”.

De beskriver sina känslor införkvällens föreställning som peppiga och lite nervösa. Den här gången har de ett liveband med sig och kommer köra låtar de aldrig kört live förut och vissa helt nya låtar.

– Universumspremiär, säger Tiffany Kronlöf.

Familjen Kaos har spelat på många Pridefestivaler och uppträtt i Göteborg flera gånger, men i olika konstellationer. De är överens om att Göteborg “har jävligt mysig stämning” och att publiken här alltid är “väldigt peppig och bjussig”. Utöver att uppträda själva går de gärna i paraden, på fester och på seminarier.

–Partiledardebatter på Pride är alltid kul, säger Bianca Kronlöf. En gång var F! och KD de enda som var emot i en fråga om insemination. Göran Hägglund sa “Alla vägar leder till Kristdemokraterna” och hela salen började garva, trots att alla där nog varemot honom egentligen.

När de pratar om vad Pride betyderför dem tipsar Bianca om RFSLs och P3s dokumentärer om Stonewall.

–För de inre kretsarna är Pride att få fira, träffas och stärka varandra, säger Bianca. För allierade är det ett tillfälle att ta del av kampen och förstå motståndet mot kampen som förs varje dag. Båda delarna är lika viktiga.

– Vi beskriver ibland vår föreställning som en giftig tårta med vacker glasyr, säger Tiffany, och det är lite samma sak med Pride. Mycket piff och glitter på ytan, men kärnan är rå kamp.

Inför kvällens föreställning har Tiffany ett tips:– Håll i er, för det kommer gå undan!

De har gjort om sitt vanligakabaretliknande koncept och har nu mer musik än vanligt.

– Vi kommer också ta in publiken och låta dem delta på scen, tillägger Thom Gisslén.

– Det är snabba vändningar och en får inte vara lättchockad, säger Tiffany. Det finns en dramaturgi och en tematik men det går SNABBT.