Det blev improvisation, scener ur pjäsen Alla har rätt! och en teaser när teater Kattma tog plats på Stadsbibliotekets trappscen. Allt presenterat av teaterns konstnärliga ledare Hans Sjöberg.

I höst har teater Kattma premiär på en alldeles ny föreställning, Fröken Julia i rullstol. En pjäs inspirerad av de två klassiska verken Fröken Julie av August Strindberg och William Shakespeares Romeo och Julia. I teater Kattmas uppsättning heter kärleksparet Julia och Romana och spelas av Evelina Charlie Larsson och Emelie Ekendahl.

Ett smakprov av föreställningen spelades upp på Stadsbibliotekets trappscen under West Prides första dag. På teater Kattma agerar skådespelare med och utan funktionsvarianter och tillsammans för ett jämlikt samhälle. Under deras medverkan på West Pride visades även delar av förra årets föreställning Alla har rätt! upp. Kraftfulla scener ur pjäsen som är uppbyggd av skådespelarnas egna berättelser.

Hans Sjöberg överraskade även publik och skådespelare med en improvisationsövning för att både visa på skådespelarnas mod och hur de brukar arbeta tillsammans. Ett uppskattat inslag som fick trappscenens publik att fnissa förtjust.

Text: Lovisa Olausson Bild: Felicia Bergstrand