Den 25 maj släpper West Pride festivalprogrammet i sin helhet på westpride.se

Invigningen av West Pride i Bältespännarparken i Göteborg onsdagen den 12 juni kl. 18 bjuder på uppträdanden, tal och mycket mer tillsammans med flera kända ansikten och hbtq-aktivister. Årets invigningstalare är hbtq­kämpen Berit Larsson, transaktivisten och poeten Yolanda Bohm, Göteborgs stads stadsdirektör Eva Hessman och HR-direktör Tina Liljedahl Scheel.

En av höjdpunkterna under festivalveckan är Beatrice Elis, Showgirl som tar avstamp i showgirl­kulturen med extravagans på scen. Även idolvinnaren Sebastian Walldén kommer att förgylla festivalen med sin unika röst. Familjen Kaos bestående av Bianca och Tiffany Kronlöf och Thom Gisslen pratar om humorn i det politiska allvaret och allvaret i att bajsa på sig på Afrikas högsta punkt.

Missa inte heller en av West Prides mest glittrande höjdpunkter, Drag- och Burlesque Galan med bland annat RuPaul’s Dragrace-favoriten Peppermint. Galan som är full av queer fierceness, lösögonfransar, performance art och glamourösa akter äger rum på fredagen den 14 juni. Här blandas queer kamp och normbrytande budskap med fabulösa uppträdanden.

Paraden går av stapeln lördagen den 15 juni med start kl. 16 på Götaplatsen. I år paraderar vi stolt ner för Kungsportsavenyn, rundar Brunnsparken och avslutar i Pride Park som ligger i Bältespännarparken.

Pride House som består av intuitioner runt Götaplatsen, såsom Stadsbiblioteket, Riksarkivet, Bio Göta, Konstmuseet, Världskulturmuseet, Artisten och Stadsteatern huserar 200 viktiga seminarier, föreställningar, workshops och en konstutställning.
Sista dagen på festivalen, 16 juni tillägnar West Pride årets tema, 50 år sedan Stonewallupproret/aktivism genom en temadag på Världskulturmuseet, ledd av Saga Becker. Vi ser fram emot en heldag av queerhistoria, aktivism samt punkter rörande transfrågor och rasism. Dagen tar avstamp i Stonewall-upproret som ägde rum för 50 år sedan och fokuserar på hbtq-rörelsens utvecklingen och aktivism sedan dess.

Vi firar programsläppet med tårta på the Concept från kl 20. Välkommen! Anmäl dig [här.](https: //westpride.wufoo.com/forms/club-qonfetti-25-maj-programslapp-far-west-pride/)

Vi ses!