Torsdagen den 13 juni på Stora Teatern spelar Anna Bromee och Stefan Carlin den roliga, musikaliska och berörande föreställningen Drömmen om regnbågen om Judy Garlands liv i samarbete med Vara Konserthus.

Våren 1969 gjorde Judy Garland tre konserter i Sverige och Danmark. De kom att bli hennes livs allra sista.
I nya föreställningen Drömmen om regnbågen berättas med musik, Garland:sk humor, och svärta för första gången på en scen unikt om dagarna i Sverige. Och om natten efter hbtq-ikonen Judy´s begravning i New York tre månader senare, då Stonewall-upproret utbröt och blev startskottet till Pride-rörelsen födelse.

För alltid älskad genom filmer som Easter Parade och A star is born (som Judy blev Oscarsnominerad för) och konsert-turnéer världen över. Med ständig rädsla att inte räcka till som artist, människa, kvinna och mamma. Men Judy hade ett överlevnads-vapen. Humor. Och förmågan att när hon var som längst nere på botten uppriktigt tro på och kämpa för att livet kan vända. En gay-ikon som tidigt stod upp för sina hbtq-fans.

Drömmen om regnbågen tar sitt avstamp i ett oväntat och humoristiskt möte mellan Judy och en svensk journalist ombord på ett flygplan mot Stockholm i mars 1969. Mellan spelscenerna
klingar Garlands klassiska sånger från hennes konserter. Allt landar i en vacker framåtrörelse till vår tid.