Fredagen den 14 juni är det dags för West Prides Drag & Burlesquegala i Pride Park i Bältespännarparken! Vi presenterar stolt årets första akt: RuPaul’s Drag Race favoriten Peppermint – Everyone’s favorite flavor till galan!

En av West Prides glittrande höjdpunkter är den extravaganta
Drag & Burlesquegalan, full av queer fierceness, lösögonfransar, performance art och glamourösa akter. Här blandas queer kamp och normbrytande budskap med fabulösa uppträdanden. Möt drag queens, drag kings, boylesque, burlesque,
akrobatik. Vi lovar ett färgsprakande artisteri och en stark hbtq-gemenskap över alla gränser.

Peppermint – Everyone’s favorite flavor

Peppermints stjärnglans har fortsatt att skina sedan hennes succé i säsong 9 av Rupaul’s Drag Race. Strax efter det blev hon den första transkvinnan i en huvudroll på Broadway när hon blev castad som Pythio i den banbrytande Broadway musikalen Head Over Heels.

I över ett decennium har Peppermint dominerat New Yorks klubbscen med sina energifyllda framträdanden och engagerande personlighet.

Peppermint har spelat över hela världen och samlat många meriter. Hon är mest känd för sin höga energi när hon underhåller publiken och hennes röst när hon uppträder live med kända poplåtar och egenskrivet material. Peppermint har en otrolig förmåga att skapa en stark gemenskap med publiken. Hon har varit med i MTVs The Real World Brooklyn, Ugly Betty och säsong 9 av Rupaul’s Drag Race.

Hon har också uppträtt tillsammans med Chaka Khan, Martha
Wash, och Ultra Nate’. Peppermint har hjälpt till att samla in över 100 000 dollar till Human Rights Campaign (däribland en 
stor donation från Vanessa Williams). Hon är djupt involverad i kampen mot HIV/aids och har deltagit i M.A.C. Aids Fund och nätverket för HIV-vaccinprov.