Från och med i dag har du som bor i och omkring Göteborg chansen att hitta en bok och vinna seminariekort i Bokmässans book hunt! 

Nedräkningen har börjat – den 27 september slår portarna upp för Bokmässan! Programmet präglas i år av tre teman: Respekt, Bild och Mediefrågor. Inom Tema: Respekt lyfts ämnen som rasism, populism, #metoo och hbtq-frågor (läs hela programmet här). För att uppmärksamma detta läggs i dag 30 böcker som belyser temat ut på olika platser i och omkring Göteborg, i en så kallad book hunt. Book hunten pågår hela vägen fram tills mässan startar och är ett samarbete mellan Bokmässan, West Pride och en rad förlag (se nedan).

Du som har turen att hitta en bok får behålla den, och kan även delta i en utlottning av seminariekort, som ger fri tillgång till samtliga seminarier samt entré till Bokmässan under fyra dagar. För att vara med i utlottningen tar du en selfie med boken, postar bilden på din Instagram, checkar in på stället där du hittade boken och taggar bilden med #bokmässan och #westpride. Kom ihåg att hålla ditt konto öppet så vi kan hitta ditt bidrag!

Böckerna som ingår i Bokmässans och West Prides book hunt:

Tjugofemtusen kilometer nervtrådar av Nino Mick (Norstedts)
Sången om en son av Joel Mauricio Isabel Ortiz (Norstedts)
Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus av Fredrik Apollo Asplund (Norstedts)
Ikon av Yolanda Aurora Bohm Ramirez (Brombergs Bokförlag)
Bögtjejen av Aleksa Lundberg (Brombergs Bokförlag)
Tusen bitar av Marcus Jarl (Bokförlaget Nona)
Homo Sapienne av Niviaq Korneliussen (Leopard Förlag)
Selamlik av Khaled Alesmael (Leopard Förlag)
Q av Fredrik Ekelund (Albert Bonniers Förlag)

Lycka till!