Först och främst vill vi på West Pride tacka alla besökare av EuroPride 2018 Göteborg. Det är för er vi gör festivalen! Vårt mål är att erbjuda en trygg mötesplats där alla kan vara sig själva och ta del av normkritisk konst och kultur, seminarier, debatter, samtal och utställningar. De flesta programpunkter är arrangerade av våra fantastiska samverkanspartners. Det är ni som säkerställer att vi erbjuder ett program med bredd och kvalitet. Så ett särskilt stort tack till er!

Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen är våra trogna bidragsgivare som ser till att vi kan finansiera delar av festivalen och erbjuda en utbildningsverksamhet i skolor året runt. Göteborg & Co har med sin satsning på EuroPride, för att lyfta fram Göteborg som destination, tillåtit oss att boka världsartister och synas internationellt. Samarbetet med Göteborgs Kulturkalas har inneburit samordningsvinster samtidigt som vi kunnat låna Götaplatsens scen för de artister som inte EuroPride Park har haft kapacitet för. Dessutom har de flesta av Kulturkalasets samverkansaktörer haft pride-tema på sina programpunkter vilket har inneburit en ännu större möjlighet att förändra attityden och öka respekten för hbtq-personer. Så för det är vi evigt tacksamma!

Utan våra partners skulle vi inte kunna erbjuda en festival som är gratis för besökarna att ta del av. Tack för allt stöd och engagemang i hbtq-frågor internt på era arbetsplatser.

Tack till våra official nightclubs och official DJ som såg till att människor kunde dansa under regnbågens färger hela natten. Tack även till alla utställare i EuroPride Park som under långa dagar delade med sig till våra besökare av roliga aktiviteter, intressanta frågeställningar och viktiga ställningstaganden.

Polisen och Trafikkontoret tackar vi för ett djupgående samarbete för att få en så säker och bra parad som möjligt.

Till sist men inte minst är alla 200 engagerade och härliga volontärer ovärderliga. Tack till alla er som arbetade hårt för att genomföra festivalen! Ni är underbara och otroligt viktiga för oss alla!

EuroPride 2018 i Göteborg har slagit rekord i besöksantal och paraden gick från 16 000 deltagare 2017 till 25 000 deltagare i år! Det känns fantastiskt att så många trotsade Göteborgsvädret och paraderade stolt längs Göteborgs gator.

Veckan har bjudit på allt från fint öppningstal av Mark Levengood, kittlande Drag- och Burlesque-gala, Silvana Imams mäktiga röst, 200 viktiga seminarier, Human Rights Conference med internationellt fokus i livsviktiga frågor, otaliga fester på stan och ett underbart avslut på Götaplatsen med Boy George och Culture Club.

Vi på West Pride är otroligt stolta och tacksamma över att vi tillsammans med alla er gjorde EuroPride 2018 till en succé!
Vi älskar er!