Tillsammans med Stockholm Gaykör framför Markus Krunegård regnbågssången ”Ovan Regnbågen” under onsdagens invigningsgala i EuroPride Park Stockholm.

Regnbågssången ”Ovan regnbågen”, med en för Stockholm Pride specialskriven text av Calle Norén, framfördes första gången under Stockholm Pride 2000, då med Lisa Nilsson. Sången presenteras i samarbete med Posithiva Gruppen och framförs efter den tysta minut som hålls för att hedra de som inte längre finns med oss. Tidigare år har sången framförts av bland annat Eva Dahlgren, Ola Salo, Birgitta Svendén,  Jan Malmsjö, Peter Jöback, Andreas Lundstedt och Gunilla Backman.

– Jag är hedrad och stolt över att ha få möjlighet att framföra Regnbågssången tillsammans med Stockholm Gaykör under EuroPride Stockholm. Det känns som att sluta en cirkel för mig som var med i Norrköpings-gosskör som liten, med allt vad det innebär. Även om låten påminner oss om de hbtqi-hjältar som inte längre finns med oss, så känner jag att den är en uppmaning till oss alla om att alltid stå upp för allas lika värde här, säger Markus Krunegård.

– EuroPride är inte bara fest och glädje, vi vill blanda allvar och djupa debatter för den mix som är så unik för vår festival. Regnbågssången har alltid varit en viktig del festivalen, och ett sätt för oss att minnas och hylla de hjältar och kämpar som inte längre finns med oss, säger Ted Balkert, festivalchef för Stockholm Pride.

Datum: 1 augusti
Tid: kl. 19.00 -20.30
Plats: EuroPride Park vid Östermalms IP
Inträde: För information om entrépriser, se europride2018.com/stockholm/