Lördagen den 18 augusti kommer att bli spektakulär på Götaplatsen. EuroPride Parade anländer från kl 17:30 och välkomnas av Robert Fux som leder hela programmet på Götaplatsen. NRJ in the Park goes EuroPride intar scenen med bland annat Sabina Ddumba, Molly Sandén och Darin. Den officiella avslutningsceremonin äger sedan rum där värdskapet av EuroPride överlämnas till Vienna Pride och Alcazar framför pridelåten. Kvällen avslutas i ett crescendo med en konsert av Boy George and Culture Club.

“Jag känner att Pride behövs mer än någonsin i en värld präglad av rädsla och avståndstagande. Att få komma till Göteborg och leda lördagen känns verkligen mäktigt, hedrande och stort. Min dröm är att vi skapar ett oändligt glittrande hav av kärlek på Götaplatsen som ekar över alla gränser. Klackarna i taket och nävarna i luften – kamp och fest är alltid en oslagbar kombo för världsförbättring!” säger Robert Fux.

Robert Fux är dragartist, skådespelare och en av Sveriges mest spännande och unika scenkonstnärer som alltid rör sig mellan olika genrer och världar. En nattens drottning som tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater och genom åren blivit uppmärksammad och hyllad i ett flertal queera rolltolkningar. 2014 tilldelades han Medeapriset med nomineringen ”En världsmedborgare som ytterst skickligt berikar det svenska scenkonstlivet och som ger fler dimensioner till begreppet mångfald.” I höst är han aktuell som hjältinnan Marta Althaus i monologen “Ned med vapnen!” med urpremiär på Stockholms Stadsteater i slutet av augusti.

Dessutom kommer Robert Fux vara paradutropare på EuroPride Parade den 4 augusti i Stockholm.