I sommar förenar EuroPride de två städerna Stockholm och Göteborg. Genom ett gemensamt värdskap mellan Stockholm Pride och West Pride skapas en glädjefest som sträcker sig över tre veckor.

För att uppmärksamma festivalen har ett av SJs snabbtåg folierats i regnbågens färger.

Om du bokar din tågresa via vår webb får du rabatt på din tågresa. Vem du än är, vart du än ska. Läs mer här.

Redan 2015 när vi ansökte om att få arrangera EuroPride i Stockholm och Göteborg sa vi att det vore fantastiskt med ett regnbågståg. Vi är väldigt glada att det har blivit verklighet och att både Pridedeltagare och även andra kommer att få ta del av SJs satsning, säger Britta Davidsohn, ordförande Stockholm Pride.

SJs Pridetåg kommer under sommaren synas på SJs snabbtågslinjer, bland annat sträckan Stockholm-Göteborg.

Nu är det viktigare än någonsin att stå upp för allas lika värde. Med vårt regnbågståg hoppas vi sprida glädje och kärlek och samtidigt vara med och föra människor närmare varandra, säger Pernilla Johansson, Customer Market Manager på SJ.

EuroPride 2018 invigs i Stockholm och avslutas i Göteborg. Festivalen pågår i Stockholm 27 juli – 5 augusti och i Göteborg 14 augusti – 19 augusti. SJ är på plats i EuroPride Park under båda veckorna och bjuder alla på kaffe.

SJ är en viktig aktör som, förutom att erbjuda miljövänliga resor, på allvar kan bidra till att förändra attityder. De har visat det förut och nu blir det mer synligt än någonsin med regnbågståget som på ett superhäftigt sätt lyfter upp hbtq-rättigheter, säger Tasso Stafilidis, ordförande West Pride.

SJs medarbetare är självklart också med och går i paraden, som äger rum den 4 augusti i Stockholm och den 18 augusti i Göteborg.

Om du bokar din tågresa via vår webb får du rabatt på din tågresa. Vem du än är, vart du än ska. Läs mer här.