EuroPride Park på Kungstorget i Göteborg fredag, 17 augusti kl 18:15

Här möts två kämpar i kampen om att förändra traditionella normer. För både Hellmans Drengar och Dismissed är HBTQ-frågor angelägna om att lyfta fram och belysa.

Dismissed deltog i Melodifestivalen 2017 med låten “Hearts align” och släppte förra året debutalbumet “Heads held high” som de beskriver som ljudet av 1000 arga röster enade och omvandlade till tio låtar. “Every split lip or broken heart is put into our music.”

Hellmans Drengar har i snart 25 år utmanat och ifrågasatt den traditionella mansrollen genom sina sångframträdanden på scen. Hellmans Drengar vill vara Sveriges modigaste manskör och motarbeta all homofobi.
Detta är ett unikt musikaliskt möte som bara äger rum en enda gång här på EuroPride i Göteborg. Hellmans Drengar tar plats i Dismisseds grymma låtar och Dismissed sätter sin prägel på sångerna i Hellmans repertoar.