Onsdag 15 augusti uppträder Ivan Coyote på stora scenen i EuroPride Park på Kungstorget i Göteborg!  

Ivan Coyotes snabba, lekfulla och vackert tajmade historier om familj, klass, frihet och könstillhörighet påminner oss om vår egen humanitet och inspirerar till att förändra världen.

Ivan Coyote är en av Kanadas mest framstående storytellers som också skrivit elva böcker, skapat flera filmer samt gett ut tre skivor som kombinerar musik och storytelling. Ottawa Xpress skriver ”Det Coyote är för litteraturen är vad k.d. Lang är för countrymusiken – en vackert udda inventarie”.

Ivans 11: e bok, Tomboy Survival Guide, släpptes hösten 2016 med Arsenal Pulp Press. Tomboy Survival Guide utsågs till en American Library Association Stonewall Honor Book 2016, och i höst kommer Ivan att få en hedersdoktorsexamen vid Simon Fraser University för sitt skrivande och aktivism.

Föreställningen är på engelska och presenteras i samarbete med Stockholms Kulturfestival, där den även framförs 17 augusti kl 19-20 i Jacobs Kyrka, Kungsträdgården.