Medborgarbandet till EuroPride 2018 Stockholm fredag 3 augusti.

Fredag 3 augusti gästar Medborgarbandet EuroPride Stockholm med en konsertversion av sin hyllade politiska föreställning “Vinnaren tar allt”. 

Medborgarbandet är en demokratirörelse och ett artistkollektiv som startades upp av Nina Persson (The Cardigans) och Gudrun Hauksdottir. De har spelat för utsålda hus med föreställningen ”Vinnaren tar allt” och nu drar de ut på sommarturné med musiken i fokus. På scen syns bland andra Kristin Amparo, Thomas Öberg (Bob Hund), Sakib Zabbar, Angelica Radvolt och sydafrikanska rappstjärnan Kanyi Mavi, plus de fem fantastiska musikerna Oscar Johansson, Amanda Savbrant, Nadia Hamouchi, Laszlo Dancs och Joakim Svensson. Var och en med sin egen briljans, samtidigt som de tillsammans utgör en unik konstellation vi aldrig sett förr. Gruppens sound innehåller alltifrån rap och elektroniskt till finstämt och bombastiskt. Det har beskrivits som nutida progg och som ett botemedel mot inskränkthet. Oavsett vad – målet är att fler ska ansluta till en gemensam rörelsen för ett bättre samhälle. För extra glans föräras varje speltillfälle även med en hemlig gästartist.

– Att fira Pride och få uttrycka sin egen personlighet är viktigare än någonsin, och vi måste värna om den rätten. Medborgarbandet är inte partipolitiskt, men hyperpolitiskt. Man måste våga ta ut svängarna. Vi ser så otroligt mycket fram emot att få presentera detta för EuroPride-publiken i Stockholm, säger Nina Persson och Gudrun Hauksdottir.