Inför att EuroPride arrangeras i Stockholm och Göteborg i sommar lanserar vi nu ett regnbågsfärgat Fuck Cancer-armband.

Tron på en värld där gemenskap övervinner ensamhet, där alla tillåts vara sig själva och vikten av möten mellan människor är självklart både för Ung Cancer och Pride-rörelsen. Inför att EuroPride arrangeras i Sverige i sommar släpper vi nu ett unikt regnbågsfärgat Fuck Cancer-armband. Armbandet, som släpps söndag den 25 mars, är skapat i samarbetet med arrangörerna Stockholm Pride och West Pride.

– Jag är så glad att kunna presentera detta samarbetet. Vi är båda organisationer som arbetar för att öka gemenskap och på olika sätt finnas där för varandra. Det känns därför hedrande att få delta i det här sammanhanget, säger Emma Tonnes, Ung Cancers generalsekreterare.

EuroPride arrangeras i Stockholm och Göteborg under juli och augusti i år. Det gemensamma budskap som armbandet signalerar är lika aktuellt året runt, därför lanserar vi det redan nu.

– I Stockholm Prides värdegrund har vi slagit fast att vi solidariserar oss med andra rörelser som riskerar diskriminering och som verkar i samma anda som vi. Vi är stolta över samarbetet med Ung Cancer som ger våra organisationer möjlighet att synliggöra och stötta varandra och de frågor vi driver, säger Britta Davidsohn, ordförande för Stockholm Pride.

– Vi är mycket stolta över samarbetet med Ung Cancer och ser fram emot att göra regnbågsfärgade armband möjliga. Ung Cancers arbete är i likhet med West Prides arbete viktigt för att nå ut med kunskap och förändra attityder, säger Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride.

I samband med lanseringen av armbandet anordnas också speciella pärldagar i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö där alla som vill kan komma och pärla sitt egna regnbågssmycke. Läs mer om pärldagen i Göteborg här

Ung Cancer 

Ung Cancer är en ideell medlemsorganisation som finns till för att stötta dem mellan 16 och 30 år som lever med eller nära cancer.

Vi arbetar för att vara normbrytande, ifrågasättande, bryta ny mark och öppna upp för samtal om det som är svårt. Vår vision är att skapa ett samhälle där unga vuxna cancerberörda får det stöd de behöver och har rätt till, och där kunskap om cancer har tagit över fördomar och felaktig information. Ett samhälle där ingen backar undan eller känner rädsla för den som blir sjuk.

Läs mer om Ung Cancers viktiga arbete på ungcancer.se