Under 2018 arrangeras EuroPride i Sverige. För första gången delas värdskapet mellan två festivaler, Stockholm Pride och West Pride. 

Inför evenemanget söker nu festivalerna en kommunikationsbyrå som ska få EuroPride 2018 att exponeras över hela Europa. EuroPride medför betydande exponering för kommunikationsbyrån både inom Sverige och internationellt där uppdraget genomförs pro bono.

– Det är en otrolig styrka att Göteborg och Stockholm gör detta tillsammans. Vi lär av varandra och samarbetet är i full fart, säger Alex Snäckerström EuroPride-koordinator för West Pride.

Stockholm Pride har idag ett besöksantal i parken på 35 000 och en parad med 45 000 deltagare och över 450 000 åskådare. West Pride som har ett besöksantal på 125 000 under verksamhetsåret kommer under EuroPride 2018 att arrangeras i samband med Göteborgs Kulturkalas. Göteborgs Kulturkalas är en av Nordens absolut största kulturfestivaler med över 1,5 miljoner besök där hela Göteborg kommer att kläs i regnbågsflaggor 2018. 

EuroPride 2018 kommer att marknadsföras i flera europeiska och internationella sammanhang, bland annat World Pride i Madrid 2017. Både Stockholm och Göteborg har som mål att öka antalet internationella gäster genom flera marknadsföringskanaler.

– Vi söker nu en kommunikationsbyrå att samarbeta med, som kan stå för hela processen, ’’från ax till limpa’’, där arbetet ska genomsyras av mänskliga rättigheter, hållbarhet och hbtq, avslutar Alex Snäckerström. 

Läs mer om EuroPride 2018 och briefen på www.westpride.se/europride-2018

KONTAKT

Alex Snäckerström 
Presskontakt 
0700 922614 
alex@westpride.se

Emma Percival 
Presskontakt 
0700 922613 
emma@westpride.se