West Pride har under fem dagar genomfört sin tionde festival. Trots en rekordstor Regnbågsparad och uppslutning är det känslan av den fruktansvärda tragedin i Orlando, Florida, som finns kvar. 

– Vi påminns varje dag om det hat som riktas mot oss hbtq-personer, runt om i världen. Det är med stor bestörtning vi tagit emot nyheten om terrordådet mot en gay-klubb i Orlando, säger Tasso Stafilidis, ordförande i West Pride.

Under årets festival genomfördes över 250 programpunkter som på olika sätt uppmärksammar hbtq-personers livssituation. De programpunkter som arrangeras på festivalen är viktiga för att öka kunskapen och skapa attitydförändring. I slutändan handlar det om att skapa trygga mötesplatser i samhället för hbtq-personer och att ingen människas frihet ska begränsas.

– På galan efter Regnbågsparaden visade publiken på 15 000 personer sin medkänsla och sände tankar och kärlek till de anhöriga och efterlevande genom ett gemensamt jubel och vrål för kärleken, mot hat och förtryck. För hbtq-personers rättigheter, avslutar Tasso Stafilidis, ordförande i West Pride.

Under festivalen har fokus bland annat riktats för att uppmärksamma unga hbtq-personer genom att satsa på att skapa mötesplatsen West Pride Ung-tältet i Regnbågsparken som ett tryggt häng. För att hbtq-personer ska hitta trygga mötesplatser med stöd, solidaritet och gemenskap, där de kan vara året runt, precis som klubben i Orlando.

West Prides målgrupp är hbtq-personer i Göteborg och Västra Götalandsregionen, och alla som vill manifestera allas lika värde är välkomna till festivalen. Vårt gemensamma arbete kommer att fortsätta och det är just attacken som den i Orlando som bevisar att vårt arbete är livsviktigt.

KONTAKT

Tasso Stafilidis 
Presskontakt 
0703760403 
tasso@westpride.se

Emma Percival 
Presskontakt 
0700 922613 
emma@westpride.se