Inför West Prides tionde festival har två nya tjänster tillsatts på Festivalkansliet, som kommer att ha betydelsefulla roller inom organisationen framöver. 

Martin Rydehn, ny verksamhetsledare på West Pride tillträdde sin första dag 16 maj. Han kommer närmast från Amnesty International och har under tio år arbetat med projektstyrning och att leda verksamheten inom utbildningsområdet.

– Vi är mycket glada över att få in Martin i organisation och ser fram emot ett givande samarbete. Martin är absolut rätt person att leda festivalens operativa arbete och utveckling inför framtiden, säger Tasso Stafilidis, ordförande i West Pride.

– Det är en ära för mig att få företräda West Pride som mötesplats i Göteborg och Västra Götalandsregionen. En central del i arbetet blir att vi tillsammans fortsätter stärka kunskapen om hbtq-personers rättigheter och alla människors lika värde, säger Martin Rydehn, ny verksamhetsledare på West Pride.

Under sommaren 2018 kommer West Pride och Stockholm Pride vara värdar för EuroPride, en vecka genomförs i vardera stad. Alex Snäckerström är nyanställd som EuroPride-koordinator vilket innebär att han arbetar för att göra festivalen tillgänglig för besökare från hela Europa och världen. 

– Jag är stolt över att få arbeta med EuroPride som kommer att vara en festival där både livsviktiga frågor lyfts på internationell nivå och där glädje, skratt och firande får plats. De rättigheter som vi kämpat oss till kan vi aldrig ta för givet utan som måste bevakas och stödjas. Vi behöver solidarisera oss med varandra, oavsett nationalitet, säger Alex Snäckerström, ny EuroPride-koordinator på West Pride. 

Alex Snäckerström påbörjade sin tjänst 2 maj och har en gedigen erfarenhet av att utbilda i frågor rörande könsidentitet och sexualitet, bland annat från Mötesplats Simone och Män För Jämställdhet.

– Alex är nästan redan varm i kläderna efter två veckor hos oss och vi är jätteglada över att det just är Alex som kommer att koordinera arbetet inför det absolut största vi någonsin kommer att ha gjort – EuroPride 2018, säger Tasso Stafilidis, ordförande i West Pride.

Kontaktperson
Martin Rydehn, verksamhetsledare
0706412206, martin@westpride.se

Alex Snäckerström, EuroPride-koordinator
0700922614, alex@westpride.se

Emma Percival, verksamhetskoordinator
0700922613, emma@westpride.se