West Pride har i dagarna flyttat sitt kontor till Brewhouse lokaler på Åvägen 24. Sedan starten av West Pride har Brewhouse varit en viktig aktör genom sitt engagemang och stöd. Nu tar vi ett större grepp om verksamheternas samarbete och ska tillsammans lyfta den normkritiska konsten och kulturen i Göteborg.

 – Det känns både glädjande och mycket spännande när vi nu förstärker vårt samarbete med Brewhouse som blir ny stolt huvudpartner till West Pride. Brewhouse blir också West Prides nya hemvist när vi nu flyttar in, säger Laila Poulsen, ordförande för West Pride.

Brewhouse är källan inom kreativa näringar med fokus på musik – ett kulturkluster där konstnärskap och entreprenörskap kan mötas och växa. Verksamheten inspirerar till gränsöverskridande möten för ett hållbart samhälle, där West Pride har möjlighet att nätverka med ett 70-tal företag.

– Med glädje och stor ödmjukhet kan vi nu titulera oss Stolt Huvudpartner till West Pride, säger Anna Svensdotter Dimle, verksamhetschef och konstnärlig ledare på Brewhouse. Våra värdegrunder stämmer väl överens, då vi dagligen jobbar med gemenskap, öppenhet och kreativitet. Att dessutom sitta under samma tak som West Pride är en boost, inte bara under festivalperioden!

– Efter nästan sju fantastiska år på Göteborg & Co ser West Pride med spänning fram emot att kunna utveckla Göteborgs och Västra Götalandsregionens färggladaste festival. Det starka samarbetet med Göteborg & Co fortsätter med fokus på att värva hit EuroPride 2018, säger Laila Poulsen, ordförande för West Pride.

Brewhouse är den solklara källan till tillväxt. Ett öppet kulturkluster som är språngbräda för idéer och människor. Själen är musiken och vi omger den med pulserande möten mellan alla former av konstnärskap och entreprenörskap. Med studios, inkubator, scen, pop up-kontor och företagarförening finns det plats för engagemang och viljor att växa till livskraftigt företagande som ger avtryck.

West Pride är en unik konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst- och kultur. Göteborgs färgstarkaste festival, helt enkelt. 2014 hade festivalen närmare 250 programpunkter och 120 000 besök. West Pride har fri entré och alla är välkomna.