Dagen vi alla har väntat på har äntligen inträffat, vissa till och med anser att det är årets höjdpunkt; Regnbågsparaden!
Färgsprakande, glittrande och extra vaganza – ja allt som en parad i Prides namn ska innehålla, med sin beskärda del till eftertanke. Allt från sambatåget till Hulebäcksgymnasiets tigermaskot var på plats för att förgylla dagen för alla festivalbesökare. 

Unga rörelsehindrade hade årets bästa slagord: ”Gå eller rulla, alla vill knulla!” och paradens bästa plakett stod Harry Potterföreningen för: ”Dagens Europa – Dumbledore does not approve”. Ett annat fantastisk plakat som hittades i Trädgårdsföreningen var ”Knätofs = sexigt!”, självklart hälsar redaktionen! Bästa musik på flak stod Centerpartiet för, vilka stämningshöjare och gående i paraden måste det varit Röda, Goa Biskopsgården. Sekunden de drog igång Hey Macarena gick det som en elektrisk stöt genom tåget. Soraya Post gick i täten för F! precis bakom biskopsgänget och Macarena verkade vara hennes typ av melodi. 
Paraden avslutades i år i Trädgårdsföreningen med allsång som fick ögon att tåras och händer att nästan blöda av applåderande. Dans, glädje och kärlek!

Sugen på att ta del av fler bilder? Självklart finns det möjlighet, klicka in på West Prides Facebook sida! 

Text: Sandra Matérne
​Foto: Anna Hulth