Intresset för West Pride 2014 är rekordstort. Festivalen har hittills slagit rekord i antal anmälda ekipage till Regnbågsparaden, regnbågsflaggor på stan och besökare till Infocentrum i Nordstan.

Allt tyder på att Regnbågsparaden den 1 juni 2014 blir Göteborgs största manifestation för mänskliga rättigheter och allas likas värde. Intresset för paraden är rekordstort och på fredagen hade 94 ekipage anmält sig, vilket är 27 fler än i fjol. Ekipagen kommer, enligt anmälarnas egna beräkningar, att samla närmare 5 000 personer. Därtill väntas ytterligare tusentals paraddeltagare i kompisgäng och familjer som inte behöver anmäla sig. Bland de som går med i Regnbågsparaden för första gången i år märks fotbollsklubben GAIS.

Även antalet regnbågsflaggor som West Pride har hyrt ut är fler än någonsin i år – över 290 stycken. Bland de som premiärflaggar i år märks bland annat Chalmers, Åbytravet och Stadsmissionen. Dessutom har Västtrafik dekorerat alla spårvagnar och bussar med hundratals regnbågsflaggor.

Rekord har också slagits på West Prides Infocentrum som öppnade i Nordstan redan den 19 maj. På West Prides invigningsdag räknades den 10 000:e besökaren in, och därmed slogs årets förra årets totala besökssiffra 9 500 med råge. Vid stängning på torsdagskvällen hade 11 500 besökare varit framme vid West Prides informationsvolontärer för att ställa frågor, hämta ett program eller ett pridearmband.

Pridearmbandet, som visar på stöd för festivalen och berättigar till rabatter, delas ut gratis till alla festivalbesökare. Allt tyder på de 15 000 banden kommer att ta slut någon gång under lördagen. Även de 20 000 programbladen som delas ut gratis sedan förra veckan börjar sina.

West Pride invigdes i onsdags och pågår fram till och med söndagen den 1 juni. Till West Pride är alla välkomna och nästan allt har fri entré. Över 300 programpunkter arrangeras under de fem festivaldagarna, de flesta i Regnbågskvarteret (området runt Götaplatsen) och i Regnbågsparken (Bältesspännarparken) där det finns utställare, servering och en scen för liveframträdanden. Hela festivalprogrammet finns på www.westpride.se/program